SİZE YARDIM EDEN İNSANLARI DOSTUNUZ ZANNETMEYİN

ABONE OL
10:02 - 18/10/2022 10:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hayat ne garip değilmi? Geriye dönüp baktığımızda Ne güzeldi, Eskiden yaşadıklarımız ne güzeldi eskiden insan ilişkileri ne güzeldi çocukluğumuz.

Şimdiki zamanda ise o güzel şeyler den neredeyse hiçbir eser kalmadı. Yaşanılan bunca deneyimlerden ve korkulardan, kaygılardan, tasalardan sonra Hayat bizi yoğurdu herşeyiyle insanlarla aramıza mesafe koymak durumuna getirdi.

Yeri geldi, çok üzüldük, kırıldık, ağladık, herkesi kendimiz gibi zannedip dertleştik, Dost bildik inandık, güvendik En çokta inceldiğimiz yerden koptuk.

Aşırı fedakârlık yaptık verici olduk. Korkularımız, kaygılarımız oldu.

Hiç düşündünüz mü? Biz bunları neden yaşadık veya yaşıyoruz?

Neden bu kadar fedakâr olduk ve hala devam ediyoruz?

Bütün bu soruların temelinde Aile’mizde yaşadığımız korku kaygı ve sevilmeme duygusu yatmaktadır.

Çünkü, Çocukken hayatımızdaki önemli kişiler olan Aile’mizde ne söylerse söylensin her şeye inandık.

Çünkü o zaman duygusal olarak Olgun değildik, çocuktuk. Kendimize göre fikirlerimiz yoktu ve bize aile bireyleri tarafından ne söylendiyse sorgulamadan onlara inandık.

Çocuk beynimizde doğru veya yanlış hayatımızın temelinde inançlarımız bu şekilde kuruldu.

Eğer bize ailemiz tarafından Sen çok akıllı çok zeki ve değerli olduğumuzu, söyleseler veya hissettirmiş olsalar biz onlara İnanır ve kendi benliğimizi kendimiz oluşturma cesaretini bulabilir, Özgüven, özdeğer kaybı yaşamaz ve kime nasıl davranacağımızı insanları çok iyi seçmeyi çok iyi bilecektik.

Unutmayalım ki, Ailede ne yaşanırsa, Bunlar bizim beynimize adeta bir bilgisayar gibi işlenmektedir. Eğer biz güzelliklerle yetiştirildiysek, Etrafımıza mutlaka güzellikler sunacağız. Bu yüzden yetiştirilme tarzımız ne olursa olsun şu andaki Hayat kalitemiz sahip olduklarımızın çocukluk geçmişimizde fazla üzülmüş, cesaretini kaybetmiş, Aile’de şiddetli, sevgisizlik   İnsanlara karşı inancımızı ve güvencemizi kaybettirmiştir ve böylece geleceği umutla bakamaz hale geldik.

Bazende bu sevgisizlikten dolayı yanımızda olan veya merhaba dediğimiz insanı dost bildik, çünkü Hep bir tarafımız eksikti. Belki bu eksik yanımızı tanımadığımız insanlarda olacağını düşünerek herkesi bizi sevecek diye dost bildik.  Sevgi aradık huzur, mutluluk aradık.

Bu yüzdende yanlış insanları baş tacı ettik. İYİ niyetlerle çıktığımız dost bildiğimiz insanlarda hep aldandık. Boşuna denmemiş böyle sözler bir insana ederi kadar değer verin, dostunu İYİ günde değil kötü günde tanırsın.

Yaşadıklarımız her ne olursa olsun bizi mutsuz ve umutsuz biri yapmasına ve herkesi yanımızda zannedip dost bilmemize sakın ola ki imkân vermeyelim. Dostlarımızı iyi seçelim. Onları İyi tanımadan her sırrımızı paylaşmayalım.

Ateş ile su gibi olalım. Bazende mesafe koyalım.

Bugün iyi, yarın kötü olacağını düşünerek hep iyilik yapan taraf sadece biz olmayalım. Dostlarımız az olsun ama candan olsun.

Kötü gününde de dostlarınız yanınızda olsun.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.