SİYASİ PARTİ, “GENELEV DEN” ÖNEMLİDİR

ABONE OL
21:40 - 29/05/2022 21:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

“Bütün genel kadınlar, izinli olsalar dahi, haftada iki defa,23’üncü maddede yazılı kadınlarda, on günde bir defa kendilerini resmi tabibe muayene ettirmeye mecburdurlar.”

Genelevde çalışan bir kadın hastalıklı olabilir diyerek bu kadar sık muayene edilirken, bir siyasi parti liderinin düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekmez mi?

Milleti yönetmek için seçilen lider, her altı ayda bir akıl sağlığı yerinde mi diye doktor kontrolünden geçirilmelidir. Bırakın ülkeyi yönetmeyi, muhalefeti yönetenlere bile en az senede bir sefer sağlık kontrolü şart olmalıdır.

Genel ev ile siyasi partiler arasında benzerlik kurmak istemiyorum. Benim amacım müşterilerine hastalık bulaştırmasın diye hayat kadınlarına gösterilen özen, neden siyasi liderlere gösterilmiyor. Bir hayat kadını sadece birlikte olduğu kişiye hastalık bulaştırma riski taşırken, bir siyasi lider oy vermeyenlerin bile geleceğini karartabilir.

Hastalıklı kadınların sanatına devam etmesi devlet tarafından engellenirken, hasta beyinlerin siyaset yapması neden engellenmesin ki.

Hasta beyin derken de, şimdi sağlıklı olabilir fakat ilerde hasta olursa görevden almak gerekmez mi?

Partisinin başına geçti ya da seçimleri kazandı diye dönem bitinceye kadar aklı başında hareket edeceğinin garantisi var mı?

“Habersiz ev değiştiren ve yeni taşındığı evi haber vermeyen kadınların sanatlarını tek başına yapmalarına müsaade edilmez.”

Peki, habersizce partisini değiştirenlerin siyaset yapmalarına bir engel var mıdır, parti tüzüğünde.

Dün eleştirdikleri partileri, bugün kimseye haber vermeden destekleyenlere karşı kanun çıkartılmalıdır. Ya adını değiştir geç yeni partine, ya da destekleyeceksen kapat kendi partini.

Bu Memlekette hayat kadınlarının hangi şartlarda çalışacağını devlet denetliyorsa, Çok daha önemli mevkideki siyasi liderlerin akıl sağlığını da denetlemesi lazım.

Benzerlik kurmuyorum, daha önemli bir konumda olanlarında denetlenmesini istiyorum.

Medyanın da bu denetleme içine girmesi gerekiyor. Sağlık raporu bir yılı geçmiş tüm çalışanlar görevden alınmalıdır. Yandaş veya değil bütün medya çalışanları kontrolden geçirilmelidir.

Bundan birkaç yıl sonra “benim aklım başımda değildi “diyerek deli raporu alıp cezadan kurtulmalarını istemiyorum.

Belki benimde aklım başında değil ve yazdıklarımdan sorumlu değilim. Fakat yazmaya devam ediyorum, belki aklı başında olmayanlarda ülke yönetmeye ya da parti yönetmeye devam ediyor. Belki editörün aklı başında değil ve yazıyı yayına koyacak, belki de aklı başında olmayanlar bile okuyacak.

Hatta akıllı raporu alamayanlar oy kullanmasın ilk seçimlerde.

Lütfen genel evlerine gösterilen itina bizden de esirgenmesin!

Siyasi liderler, seçmen kitlesi, medya çalışanları düzenli olarak denetlenmelidir. Tüm kamu kuruluşlarındaki idari kadrolar, belediye başkanları, Millet vekilleri kısacası Halkın geleceğini etkileyecek bütün kadrolar en az altı ayda bir sağlık kontrolünden geçirilmelidir.

Akıllı kalın, sağlıklı yaşayın….

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.