Sistani Irak'ta Erken Seçim Çağrısı Yaptı

Sistani Irak'ta Erken Seçim Çağrısı Yaptı

ABONE OL
13:07 - 20/12/2019 13:07
Sistani Irak'ta Erken Seçim Çağrısı Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Iraklı Şiilerin dini lideri Ayetullah Ali Sistani, ülkede uzunca bir süredir devam eden şiddet olayları ve karmaşanın sonuçlanmasının erken seçime gitmekle mümkün olabileceğini söyledi.

Sistani, Cuma hutbesinde yaptığı konuşmada, “Mevcut krizden en hızlı ve barışçıl şekilde, kaosu geride bırakarak çıkmanın yolu, adil bir seçim yasasıyla erken seçime gitmektir. Umarım yeni hükümetin kurulması da fazla gecikmez” dedi.

Irak’ta parlamento geçen hafta yaptığı oylamada, yeni seçim yasasının kabulü konusunda uzlaşamamıştı. Yeni bir seçim yasasının yapılması, sokaklarda gösteri yapan halkın da öncelikli taleplerinden biri durumunda.

Öte yandan Başbakan Adil Abdül Mehdi’nin istifasının ardından Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in, bir başka isme hükümeti kurma görevi vermesi için geçerli anayasal süre dün gece doldu. Cumhurbaşkanı’nın bu süre zarfında yeni bir isim belirlememesi de yeni protestolara neden oldu.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.