*** Sinema oyuncusu Aykut Oray öldü

*** Sinema oyuncusu Aykut Oray öldü

ABONE OL
20:49 - 11/08/2009 20:49
*** Sinema oyuncusu Aykut Oray öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Sinema oyuncusu Aykut Oray öldü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’ne katılan sinema oyuncusu Aykut Oray, kaldığı otelde ölü bulundu

Köyceğiz Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin yaptığı açıklamada, Köyceğiz’de düzenlenen 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’ne katılan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Aykut Oray’ın (67) kaldığı otelde ölü bulunduğunu belirterek, ”Aykut Bey 4 gündür Köyceğiz’deydi, kaldığı otel odasında ölü bulundu. Savcı ve polis otelde inceleme yapıyor” dedi.
Oray’ın cesedinin savcının yapacağı incelemenin ardından otopsi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği ve kesin ölüm nedeninin İzmir’de yapılacak incelemeden sonra ortaya çıkacağı öğrenildi.


Oray’ın ölüm nedeninin otopsi sonucu belli olacağı bildirildi.

4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’nin açılışına katılan Aykut Oray’a, organizasyon komitesince, Türk sinemasına katkıları dolayısıyla plaket verilmişti.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Oray’ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Şahin’in mesajı şöyle:

"Sinema ve tiyatromuzun usta sanatçısı Aykut Oray’ın vefatından büyük üzüntü duydum. Türk sinema ve tiyatrosunun önemli isimlerinden olan Aykut Oray, milletimizin hafızasında seçkin bir yer edinmiş önemli bir sanatçımızdı.
Aramızdan ayrılan merhum Oray’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sanat camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum."


BAŞBAKAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI  

Başbakan Erdoğan, Oray’ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan’ın mesajı şöyle:

”Sinema ve tiyatro sanatçısı Aykut Oray’ın vefatından büyük üzüntü duydum.
Sinema ve tiyatro sanatımıza yaptığı katkılarıyla her zaman hatırlanacak olan merhum Aykut Oray’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sanat camiamıza başsağlığı dilerim.”  

(A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.