„ŞİMDİ TÜRKİYE’DE OLMAK VARDI „ kampanyası başlatıldı

„ŞİMDİ TÜRKİYE’DE OLMAK VARDI „ kampanyası başlatıldı

ABONE OL
15:04 - 14/07/2020 15:04
„ŞİMDİ TÜRKİYE’DE OLMAK VARDI „ kampanyası başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının kalkması için ortak çağrı ve kampanya başlatıldı. Bugünden itibaren, Avrupa’daki tüm Türk birlikleri, cemiyetler ve kurumlar ile Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner Nürnberg’de Türk sivil toplum kuruluşları ve Türk basın mensupları ile bir araya gelerek bir kampanya başlattı. Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) öncülüğünde Mevlâna restoranda kampanya basına tanıtıldı.

ŞİMDİ TÜRKİYE’DE OLMAK VARDI

. Ortak geliştirilen slogan ‚Şimdi Türkiye’de olmak vardı! ‘Ve   „ Şimdi Türkiye ‘de Olmak Vardi „ etiketi ile sosyal medyada Türkiye’nin çeşitli turizm cazibelerin yer aldığı bir görsel paylaşılarak, Avrupalı Türklerin Türkiye’de tatil yapmaları hedefleniyor.  Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan vatandaşların Türkiye’de aileleri ile güzel bir vakit geçirmeleri, doğa güzelliklerinden faydalanarak enerji depolarken ülke ekonomisine de katkıda bulunmaları talep ediliyor.

NE DEDİLER

TÜRKİYE’DE ALINAN ÖNLEMLER HİÇBİR YERDE YOK

Hüseyin Baraner: ‚Türkiye’ de alınan önlemler ve hijyen dünyanın hiçbir turizm bölgesinde yok. Almanya ve Avrupa’nın seyahat uyarısını bir an önce kaldırmasını bekliyoruz. Bu konuda ümitliyiz. Yasağın kalkmasıyla birlikte yıl sonuna kadar Almanya’dan en az 2,5 milyon turist bekliyoruz. Türkiye’deki rahatlık, kalite, hizmet ve tesisler hiçbir ülkede yok’ dedi.

HEİKO MAAS’A MEKTUP

tgmn başkanı Bülent Bayraktar: ‚Bugün ortak bir çağrı ile yeniden Federal Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas‘tan Bavyera eyaletindeki okul tatilleri öncesi Türkiye ‘ye yönelik seyahat uyarısının kalkmasını talep ettik. Dışişleri Bakanlığı 7 Temmuz 2020 tarihinde gönderdiği yazılı yanıtta uyarının tekrar değerlendireceğini belirtmişti. Bu sefer ki talebimize diğer sivil toplum kuruluşları ve kurumlar da destek verdi. ‘

n-heiko maas’a mektup

TÜRK ALMAN EKONOMİSİNE ZARAR …

TİAD, Nürnberg Metropol Bölgesi Türk-Alman İşadamları Derneği’nden Ersin Uğurlu ve Ahmet Can seyahat uyarısının Alman tur operatörlerine, seyahat acentelerine, havalimanlarına ve Türk-Alman ekonomik ilişkilerine zarar verdiğinin altını çizdiler.

DİTİB Fürth derneği başkanı Refet Avcı vatandaşların belediyelerin ve işverenlerin değişik karantina uygulamalarından rahatsız olduğunu belirtti.

MEKTUP ÜSTÜNE MEKTUP

Kemer-Schwabach kardeş şehir temsilcisi ve Federal Almanya liyakat madalyası sahibi Ayşe Bıyık kardeş şehir ilişkilerinin bu uyarılardan zarar gördüğünü belirtti.

Yüzlerce kanaat önderi de IKG Enstitüsü başkanı Dr. Latif Çelik önderliğinde bakan Maas’tan Türk-Alman dostluk ilişkilerini göz önünde bulundurarak seyahat uyarının kaldırılmasını rica etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Nürnbergli Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen de Federal Almanya Dışışleri Bakanı Heiko Maas’a bir mektup yazarak bu uyarının kalkmasını talep etti.

 

Inal
Tüm Yorumlar (1)
  • Aylin Lulu

    Giden gitsin, Alman devletine baskı yaparak hiç bir yere varamazsınız. Ayrıca siz gidin Ayasofya’da namaz kılın

    +0
    -0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.