*** Siemens’den örnek çalışma

*** Siemens’den örnek çalışma

ABONE OL
20:12 - 18/08/2009 20:12
*** Siemens’den örnek çalışma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Siemens’den örnek çalışma

Bavyera eyaleti Başbakanı Horst Seehofer, göçmen gençlere de meslek eğitimi imkanı veren Siemens şirketinin eğitim merkezini gezdi

Seehofer, Bavyera Eyaleti Çalışma Dairesi Başkanı Rainer Bomba ile birlikte ziyaret ettiği Siemens şirketinin eğitim merkezinde, şirketin personelden sorumlu yönetim kurulu üyesi Siegfried Russwurm’dan gençlere yönelik eğitim programı hakkında bilgi aldı.

Russwurm, Almanya genelinde meslek eğitimi gören 10 bin gence ek olarak bu yıl özellikle göçmen kökenli gençlerin okullardaki düşük başarılarını da göz önünde bulundurarak 250 kişi için öğrenim yeri açtıklarını söyledi.

Bu imkandan faydalanan ve eğitim sürecine katılan gençlerin, kendilerine verilen okulu tamamlayıcı derslerin yanı sıra meslek eğitimi alarak da çalışma hayatına vasıflı eleman olarak katılımlarının mümkün olduğunu ifade eden Russwurm, Siemens şirketinin gençlerin meslek eğitimi için yılda 150 milyon Euro tahsis ettiğini ve ek olarak yaratılan 250 kişilik kontenjan için 30 milyon Euro ödenek ayrıldığını belirtti.

Russwurm, bunu sosyal bir görev olarak algıladıklarını, vasıflı gençlere yatırımı geleceğin teminatı olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Seehofer de Siemens’in işletme kültürünün bir parçası olarak gençlere beceri ve arzuları yönünde mesleki eğitim veren örnek çalışmalarının, gelecekte uzmanlara olan ihtiyacın karşılanmasında olumlu rol oynayacağına inandığını söyledi.

(A.A) Orhan TİNENĞİN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.