*** SHP’den istifa ettiler

*** SHP’den istifa ettiler

ABONE OL
18:43 - 23/07/2009 18:43
*** SHP’den istifa ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

SHP’den istifa ettiler

Alman Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Hamburg’un Altona İlçesi Belediye Meclisi üyeleri ve aynı zamanda Türkiye’deki Sosyaldemokrat Halk Partisi’nin (SHP) kurucu üyeleri olan Behçet Algan ve Etem Ete, SHP’den istifa ettiler

Algan, Hamburg’da düzenlediği basın toplantısında, 2002 yılında SHP’nin oluşumunda Murat Karayalçın ve Fikri Sağlar’ın davetleri üzerine kurucu üye olduklarını belirterek, ”İlk kuruluş kurultayına katıldık ve parti tüzüğü gereği, kurucu üyeler olarak kurultayların doğal delegeleriyiz. Ancak ne yazık ki, son iki yılda partimizden hiçbir bilgi ve yazı alamadık. Kurucusu olduğumuz bir partinin kurultayına çağrılmayışımızı protesto ediyor, üzülerek partimizden ayrıldığımızı bildirmek istiyoruz” dedi.

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün’ün, bir gazeteye verdiği ”Darbelerde solun rolü fecidir” başlıklı söyleşisinde, 1968 ruhunu ”demonte etmeye çalıştığını” savunan Algan, ”1968 kuşağı Türkiye’nin coşku dolu bir döneminin romantik çocuklarıydı. Bu masum başkaldırıyı ulusalcılıkla, cuntacılıkla suçlamak en azından insafsızlıktır” diye konuştu.

Ergün’ün "SHP’yi YDH’nin (Yeni Demokrasi Hareketi) çizgisine getirmeyi" amaçladığını savunan Algan, ”Ergün’ün söylemi 1960’lı yıllardan sonra empoze edilmeye çalışılan ve sol olmayan Amerikan tipi solculuktur. Oysa tüm dünyada serbest piyasa ekonomisiyle ilgili tartışmalar devam etmektedir. Avrupa solunun geldiği durum ortada” dedi.


(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.