Sevgiliye özel üretim armut

Sevgiliye özel üretim armut

ABONE OL
22:07 - 06/10/2020 22:07
Sevgiliye özel üretim armut
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalyalı armut üretici Coğrafi İşaretli Karyağdı armutlarına özel kalıplar yerleştirerek, 14 Şubat Sevgililer Günü, doğum günleri ve farklı özel günler için müşteriye özel kalp ve küp şeklinde armut üretiyor.

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Yazı köyünde 35 yıldır armut üreticiliği yapan ve bazı zincir marketlerin de coğrafi işaretli karyağdı armudu ihtiyacını karşılayan Şükrü Doğrul, özel günler için müşteriye özel armut üreterek farkındalık yaratıyor.

Dünya Gazetesi muhabirine bilgi veren üretici Şükrü Doğrul, 3 yıl önce bölgedeki üreticiler arasında farkındalık yaratarak coğrafi işaretli sadece Korkuteli bölgesinde yetişen karyağdı armudunu tanıtmak istediğini söyledi.

Yurtdışından getirttiği özel plastik kalıpları armutların üzerine geçiren Doğrul, kalp ve küp şeklinde özel armut üreterek başta 14 Şubat Sevgililer Günü olmak üzere doğum günleri ve farklı özel günler için satışa sunuyor.

Üç yılda binden fazla kalp ve küp armut üretip satan Doğrul, ‘’Sevdiklerine sürpriz yapmak ve farkındalık yaratmak isteyenler kalp şeklindeki armutları tercih ediyor. Kimisi 250 TL, kimisi 150 TL ücret ödüyor. Genellikle de internet üzerinden talepte bulunuyorlar. Zincir mağazalarda da özel kalp şeklindeki armutlarımız raflarda yerini alıyor’’ dedi.

Eşi ve çocuklarıyla birlikte armut üretimi yapan Şükrü Doğrul, önümüzdeki süreçte kalp ve küp şeklindeki özel armut üretimini 30 bine çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.

Doğrul, 2020 yılında pandemi nedeniyle yurtdışından kalıp ithal edemediklerini, ancak bu özel kalıpların yurtiçinden karşılanması için girişimlerde bulunacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.