Serap Güler: Bakan Lambrecht görevden alınsın

Serap Güler: Bakan Lambrecht görevden alınsın

ABONE OL
15:10 - 02/01/2023 15:10
Serap Güler: Bakan Lambrecht görevden alınsın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Federal Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht’in yılbaşı gecesi sosyal medya hesabından havai fişekler eşliğine paylaştığı yeni yıl mesajı herkesi kızdırdı. Ana muhalefet CDU/CSU, Lambrecht’i Almanya’nın imajına zarar vermekle suçladı.

Federal Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht’in, yılbaşı gecesi sosyal medya hesabından, “2022 yılı bizi meydan okumalarla karşı karşıya getirdi. Avrupa’nın göbeğinde bir savaş yaşanıyor. Ama bununla bağlantılı bir dizi izlenimlerim de oldu. Birçok ilginç ve şahane insanlarla bir araya geldim. Bunun için kalpten teşekkür ediyorum” diyerek arka planda fırlatılan havai fişekler eşliğinde Ukrayna’da sürdürülen savaştan bahsetmesi tepkiyle karşılandı.

CDU’lu savunma politikası uzmanı ve Federal Meclis milletvekili Serap Güler, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Lambrecht’in havai fişekler eşliğinde savaş hakkında konuşması utanç serisinin zirvesidir. Başbakan’ın bu Bakan’a destek verdiği ve sahip çıkmayı sürdürdüğü her dakika ülkemizin imajının zararınadır. Bunun faturası da Başbakan’a kesilecektir” dedi. Güler, bu sözleriyle dolaylı olarak Başbakan Scholz’a, Bakan Lambrecht’i görevden alma çağrısında bulundu.

Alman ordusu için yeterli miktarda mermi siparişi vermediği suçlamalarına hedef olan Lambrecht’in daha önceki aylarda da istifası istenmişti. CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder, “Bakan Lambrecht’in gönüllü olarak çekip gitmesi çok iyi olur” derken, CDU Genel Sekreteri Mario Czaya, “Böyle zor bir dönemde bu görev için Bakan Lambrecht doğru bir isim değil” diyerek istifasını gündeme getirmişlerdi.

Ayrıca geçen yıl Paskalya tatili döneminde Bakan Lambrecht’in Alman ordusuna ait bir helikoptere 21 yaşındaki oğlunu da alması yoğun eleştirilere yol açmıştı.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.