Senato’da Oy Hakkı Yasası İçin Usul Oylaması 

Senato’da Oy Hakkı Yasası İçin Usul Oylaması 

ABONE OL
14:24 - 19/10/2021 14:24
Senato’da Oy Hakkı Yasası İçin Usul Oylaması 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD Senatosu’nun federal seçim yasasında değişiklik yapılmasının gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin Çarşamba günü usul oylaması yapacağını söyledi. Schumer Cumhuriyetçiler’e buna engel olmamaları çağrısında bulundu.

Demokrat Schumer, seçmenlerin posta yoluyla oy pusulalarına erişim imkanını genişletmeye ve diğer adımlara yönelik yasa tasarısı hakkında “Burada tartışmaya değer bir şey varsa, o da demokrasimizi korumak ve güçlendirmektir” dedi.

Cumhuriyetçiler tasarının tartışılmasını engellerse, bazı Demokratlar büyük olasılıkla Schumer’ı, en az 60 oy gerektiren yasaların ilerleyebilmesi için eşit olarak bölünmüş, 100 üyeli Senato’da uygulanan kürsü işgali prosedürünü aşmaya teşvik edecek.

Kürsü işgali yönteminin bir seferlik kaldırılması fikri daha önce de gündeme gelmişti. Kürsü işgalinde Senatörler saatlerce kürsüde kalıp konuşarak, oylamaya geçilmesini engelleyebiliyor.

Tasarı, eski Başkan Donald Trump’ın, 2020 seçimlerinde hile yapıldığını öne sürerek, bu nedenle Demokrat Joe Biden’a karşı seçimi kaybettiğine yönelik iddialarının ardından Cumhuriyetçiler’in liderliğindeki eyaletlerde geçirilen oy kısıtlamalarına karşı hazırlandı.

Trump’ın iddiaları birden fazla mahkeme, eyalet seçim yetkilileri ve Trump’ın kendi dönemindeki Adalet Bakanlığı tarafından reddedildi.

Geçen yılın sonlarından bu yana, Cumhuriyetçiler’in kontrolündeki bazı eyaletler, sandıklara erişimi sıkılaştırmak ve seçim sonuçlarına itiraz etmeyi kolaylaştırmak için bazı kanunları yürürlüğe koydu.

Demokratlar ve oy hakkı savunucuları, bu kanunları, Demokratlar için önemli seçmen kitleleri olan siyah ve Latin Amerika kökenli seçmenlerin oy kullanmasını zorlaştıracak partizan güç gaspları olarak niteleyerek, kınadılar.

Seçim uzmanları, ABD’de seçimlerde hile yapılmasının çok nadir görüldüğünü söylüyor.

VOA tarafından geçilen Senato’da Oy Hakkı Yasası İçin Usul Oylaması  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Senato’da Oy Hakkı Yasası İçin Usul Oylaması  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Senato’da Oy Hakkı Yasası İçin Usul Oylaması  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.