Senato’da Kontrol Demokratlar’da Kaldı

Senato’da Kontrol Demokratlar’da Kaldı

ABONE OL
21:49 - 13/11/2022 21:49
Senato’da Kontrol Demokratlar’da Kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de ara seçimde Demokratlar Senato’da kontrolü korumayı başardı. Nevada’da seçimin galibi Demokrat senatör Catherine Cortez Masto oldu.

Böylece Demokratlar’ın Senato’daki sandalye sayısı şimdilik 50 oldu. Bu rakam da Demokratlar’ın Senato’da kontrolü sağlamasına yetiyor.

Cortez Masto, oy verme sürecinde başa başa giden yarışta sonunda Cumhuriyetçi rakibi Adam Laxalt’a karşı üstünlük sağladı ve bir kez daha Senato’ya seçilmiş oldu.

Laxalt, eski Başkan Donald Trump’ın destek verdiği isimlerden biriydi.

Bu gelişmeyle Demokratlar’ın Georgia’da 6 Aralık’ta yapılacak Senato ikinci tur seçimininin sonucunu beklemesine gerek kalmadı.

Başkan Joe Biden gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Cumhuriyetçiler’in kendilerinin kimler olduğunu düşünmesinin zamanı geldiğini kaydetti.

Biden seçime katılım oranına şaşırmadığını ve çok memnun olduğunu söyledi. ABD Başkanı, sonucun Demokrat adayların kalitesinin göstergesi olduğuna inandığını da belirtti.

Demokrat Çoğunluk Lideri Chuck Schumer da sonuçların Amerikan halkının Cumhuriyetçi Parti’nin şiddet söylemini reddettiğini gösterdiğini belirtti.

Schumer, sonuçların ülkenin demokrasiye olan inancını gösterdiğini de aktardı.

Demokrat Senatör Raphael Warnock 6 Aralık’ta Georgia’daki seçimin ikinci turunu kazanırsa Demokratlar’ın Senato’daki sandalye sayısı 51’e yükselecek.

100 üyeli Senato’da yasa tasarılarında 50-50 durumda Başkan Yardımcısı Kamala Harris karar belirleyici oluyor.

Amerika’da iktidar partisi için bu sonuç son 20 yılın en iyisi.

Cumhuriyetçiler bununla birlikte Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde kontrolü ele geçirebilir.

VOA tarafından geçilen Senato’da Kontrol Demokratlar’da Kaldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Senato’da Kontrol Demokratlar’da Kaldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Senato’da Kontrol Demokratlar’da Kaldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.