SEN PEŞİN ALMADAN KULLUK ETMEZSİN!

ABONE OL
18:45 - 01/06/2021 18:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ahrette cennet veya huri verilmesi seni tatmin etmez. Sen cebine girene kul olursun. İnanmazsan anlatayım da dinle;

Bir ömrü namusunla yaşayıp, ibadetini yapıp cennet yolunda kul olmak kim, sen kim. Ay başında maaşı almak için memurluğunu bile riske sokamıyorsun. 30 gün dişini sıkamayan insan bir ömür namuslu yaşayabilir mi?

Öyle normal memurdan filanda bahsetmiyorum. Camide imam olsun mesela. İşi gücü beş vakit namazını cemaat ile kılmak olan bir kişi. Namazını cemaatle kılıyor diye dünyanın parasını alan biri gelsin aklınıza. Adam ibadetini yapıyor ve Allah korkusu olması gereken bir görevde. Hani içinde olmasa bile, Diyanetten maaş aldığı için Allahtan korkması gerekir. Mesaisinde ibadetini yaptı diye bu kadar para alınması da hak yemeye girer mi tartışmak lazım.

Şimdi camideki İmam, maaşı kesilir diye gördüğü doruyu söyleyemez. Ekonomi bozuk diyemez, hükümetten biri çalsa görmez, işsizliğe filan zaten karışmaz.

Gördüğü yanlışlara susar. Vicdani olarak konuşacaksa da cüzdanı olarak susar. Maaş gelmezse aç kalmaz mı? İşte Allaha güvenip doğruları söyleyemeyen bir İmam gelsin aklınıza. İşten atılsak bile Allah başka kapılar açar diyemez. Bu dünyada güveni yoktur yaratana. Açlıktan korkar fakat, imamlık yapar.

Bir gün Cuma vaazında yüksek işsizlikten bahsedebildin mi? Torpille işe yerleştirilen “imam kılıklılara “iki çift laf edebildin mi? Soruları çalacaklar, torpille mezun edip bir de işe yerleştirecekler. Bu kadar haksızlığa sesin çıkmadı değil mi?

Şimdi bu olanlara susmuşsan Allahtan korkmayıp, senin imanın nerde imamlığın nerde.

Doğruları konuş neden korkuyorsun desen “Siyaset camiden uzak olmalı “diyecektir.

Peki madem siyasetten uzaksınız da Atatürk konusuna gripte neden sürekli eleştiriyorsunuz.

Bakın bir anlaşma yapalım. Ya saygı duyulan büyük insanlara böyle laflar edilmesin, ya da hepsine konuşmak serbest olsun.

Nasıl fikir?

Hükümetten korkup doğruları söyleyemeyenler, Allahtan korkmayıp bu ülkeyi kurtaranlara dil uzatıyor.

Camiye siyaset girmez diyenler, siyasetin “Allah’ını” yapıyor.

İmamların maaşı kesilsin ve diyanetin bütçesi düşürülsün. İsteyen cemaat istediği caminin giderini karşılayıp ibadetine devam etsin. Cami yaptıran vergiden düşmesin. Camisinin imamı Atatürk’e kin güdüyorsa, bu Memleketin bu imamlarla işi bitmiştir. Cumhuriyet düşmanı ise bu din, Yönetimden de uzak tutulmalıdır. İsteyen istediği inanışın peşinden gidebilir fakat Atatürk düşmanlığı yapacak din görevlileri bu ülkeye zarar getirir.

Cemaatler yer altına çekilir filan diyenlere iki lafım var. El üstünde tuttuk ta ne oldu. Ordu yargı ve devlet yönetimlerine sızdılar da ne faydası oldu. Bırakın yer altına insinler. Ya da bir dağın zirvesine yapın 30 minareli bir cami, dünya işlerinden ve zevklerinden uzakta Allah yolunda yaşasınlar.

AKP genel başkanı Erdoğan, huzurunda Atatürk’e yapılan bu hakaretlere sessiz kalmakla “imamlara “cesaret vermiştir. Asıl kötü olanda, imam hoşuna gidebilir diye Erdoğan’ın huzurun da söylemiştir bu lafları.

Benim huzurumda Atatürk’e laf söyleyecek “imamın “abdesti kaçacaktır!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Mert

      Bu imamların arkasında Namaza durulmaz. Zira o namaz namaz olmaktan çıkar, hakk değil batıl olur. Bulundukları mescide Allah’ın melekleri de uğramaz. Eğer safların arasında Allah’ı görecek olurlarsa benden selam söylesinler.

      Bir de şunlar var ki, zararlı eylemler gerçekleştirmek, inkârcılıklarını pekiştirmek, müminlerin arasına ayrılık sokmak ve daha önce Allah ve resulüne savaş açmış kişi lehine fırsat kollamak üzere bir mescid yapmışlardır. “Amacımız sadece iyi bir şey yapmaktı” diye de yemin edecekler. Allah şahit, onlar kesinkes yalancıdırlar.
      (Tevbe 107)

      Orada asla namaza durma! Daha ilk günden takvâ temeli üzerine kurulan mescid ise namaz kılman için elbette daha uygundur; burada gerçekten arınmak isteyen adamlar vardır. Allah da arınmaya çalışanları sever. (Tevbe 108)

      Binasını Allah’a saygı ve O’nun hoşnutluğunu kazanma temeli üzerine kuran mı daha iyidir yoksa binasını kaymak üzere olan bir uçurumun kenarına kurarak onunla birlikte cehennem ateşine yuvarlanan mı? Allah hakkı çiğneyenleri doğru yola iletmez.
      (Tevbe 109)

      Onların kurduğu bina, yürekleri paramparça olmadığı (yaşadıkları) sürece içlerinde bir huzursuzluk kaynağı olmaya devam edecektir. Allah her şeyi bilmekte ve hikmetle yönetmektedir. (Tevbe 110)

      Yanıtla
      +0
      -0