SEDAT PEKER “SİYASİ LİDER” GİBİ KONUŞUYOR!

ABONE OL
18:03 - 27/05/2021 18:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Neredeyse Türkiye nüfusu kadar bir izlenmeye ulaşacak Peker. Fakat biz dizilerden ve siyasetten edindiğimiz tecrübeler ışığında biraz daha heyecan istiyoruz videolarda. Birde üslup sertleşse azıcık, iyi olmaz mı?

Bu tip konuşmalara siyasi parti liderlerimizden zaten alışkınız. Tehditler filan hafif kalıyor “REİS “lakaplı Sedat Peker ‘e. Madem mafya diyorlar biraz daha çıtayı indirsek diyorum.

Sedat Peker konuşmalarında seviyeyi düşürmezse, hatta birazda kelimelere özen gösterirse kim siyasetçi kim çete lideri karışacak Memlekette! Hani bir şey diyecek gibi olup ta kendini tutup vuruyor ya masaya küfretmemek için. “Aha şimdi sövecek” diyoruz, olmuyor.

Bizde bazı siyasi liderler seviyesi düşük konuşuyor. Karşıdakini tehdit etmeyi zaten seçim kürsülerinden yapıyorlar.

Bir iş adamının “Bu Milletin ….na koyacağız “demesini bile duyduk. Gerçi sonradan açıklama yaptı rakip iş adamlarına “koymuş”, yanlış anlaşılmış.

Eğer bizi düşünerek Peker küfretmiyorsa, vallahi dert etmesin.

Aç muhalefet liderlerinin eski konuşmalarını ya da AKP genel başkanının mitinglerini biraz seyret. Parti değiştirmeden önce bazı siyasiler ne demiş bir bak. Yandaş yalaka medyaya da bir göz at. Sık dişini oku biraz. Sonra anlayacaksın ne demek istediğimi. Bizim beklentimiz bu değildi!

Şimdi iki çeşit video yayınlanabilir. Birincisinde deliller yayınlanır ve açıklamalar yapılır. İkinci videonun başlangıcına +18 koysan nasıl olur? Çoluk çocuk seyretmesin, diyeceği bir şey varsa da tutmasın kendini. Biz Halk olarak alışkınız bu tip konuşmalara. Fakat beklediğimiz gibi gitmiyor, heyecan düştü biraz!

Biraz daha böyle konuşmaya devam eder dikkatli davranmaya çalışırsa, bildiğin “siyasetçi çizgisine” yaklaşacak yayınlar.

Gemiler yanmasa da artık denizde yüzmeyecek kadar yara aldı. Buradan geriye dönüş düşünende kalmadı sanırım.

Milletin bir kısmı o kadar daralmış ki, Peker ne demiş dinleyende yok. Fakat açıyor sesini videonun, bazı insanlara bağırarak konuşabilmesinin zevkini yaşıyor.

Peker eski bir siyasetçiye bağırıp masaya vuruyor, sanki emeklilikte yaş bekleyenlerin hakkını aramış gibi tatmin ediyor insanları. Ötekine bağırıp vuruyor masaya “3600 ek gösterge “bekleyenler rahatlıyor.

Ulan diyor, “şu şöyle şöyle olur mu”?

Ben dinlerken “üç kuruş emekli maaşı olur mu “anlamışım sardırıp tekrar dinledim!

Kısacası asgari ücretli, emekli ya da emeklilikte yaş bekleyenler seyrediyor. 3600 ek gösterge diyenler dinliyor. Sorular çalınıp ta haksız yere okula öğrenciler yerleştirilmişti ya, işte hakkı çalınan yüzbinlerce öğrenci izliyor. Hakkı iken işe giremeyenler bakıyor, işsiz gençler çare anlatacak mı diye soruyor.

Sedat Peker haklı mıdır haksız mıdır bekleyip göreceğiz. Haklı iken bağıramayanların, ya da bağırıp ta sesini duyuramayanların ümidi olacak mı onu da göreceğiz.

Burası çok önemli. Doğru ise söyledikleri az bile bağırıyor. Sövse bile yeridir.

Yanlışsa anlattıkları, yine de sesi çıkıyor ve bağırıyor ya. Dinleyesi geliyor insanın.

Eğer neticede yanılmışsa, “Milletim beni affetsin” der olur biter.

Biz ona da alışkınız!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.