Aday Rita Weiss: “Beni seçmeyin”

Aday Rita Weiss: “Beni seçmeyin”

ABONE OL
07:06 - 04/09/2020 07:06
Aday Rita Weiss: “Beni seçmeyin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Hüseyin Gül/ Recklinghausen

Yerel meclis seçimlerinde, UBP tarafından aday gösterilen 75 yaşındaki Rita Weiss, seçimlere “Beni seçmeyin.” söylemiyle katılıyor.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde 13 Eylül’de yapılacak olan yerel meclisi seçimlerinde aday gösterilen Rita Weiss, beni seçmeyin çağrısında bulundu.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde 13 Eylül’de yapılacak olan yerel meclisi seçimlerinde Unabhaengige Bürger Partei (UBP) Bağımsız Vatandaş Partisinde aday gösterilen Rita Weiss (75) seçmenlere beni seçmeyin çağrısında bulundu.

Siyaset tarihinde ilk kez rastladığımız olay Recklinghausen, Oer Erkenschwick’te gerçekleşti.

Rita Weiss şunları söyledi:

“Bir komşum beni UBP Partisine yardım etmemi isteyerek bana form doldurttu. Daha sonra 13 Eylül’de yapılacak olan yerel meclisi seçimlerinde gazetede aday olduğumun haberini okuyunca resmen şok oldum. Aday gösterildiğim bölgede seçmenlerde ricam beni seçmesinler. Bilgim dışında gelişen ve zorla aday gösterildiğim bir gelişmeyi aslen kabul etmiyorum.”

Tobias Köller UBP Başkanı, “Biz kimseyi zorlamadık Adaylık başvurusu doğru. İsim, adres, doğum tarihi hepsi doğru. Adaylığı artık iptal edemeyiz, mecburi seçimlere katılacak” dedi.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.