*** Schumacher pistlere geri dönemiyor

*** Schumacher pistlere geri dönemiyor

ABONE OL
21:42 - 11/08/2009 21:42
*** Schumacher pistlere geri dönemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Schumacher pistlere geri dönemiyor

Formula 1’de 7 kez dünya şampiyonluğu bulunan efsanevi pilot Michael Schumacher’in, boyun ağrıları nedeniyle Ferrari için yarışmaktan vazgeçtiğini açıklaması üzerine, İtalyan pilot Luca Badoer ile anlaşıldı.

Ferrari’den yapılan açıklamaya göre, 23 Ağustos’ta İspanya’nın Valencia kentinde yapılacak Avrupa Grand Prix’sinde yarışması beklenen Schumacher’in, yarıştan çekildiğini açıklaması üzerine, İtalyan Badoer ile sözleşme yapıldı.

Schumacher de kişisel internet sitesinde yaptığı açıklamada, Şubat ayında ağır bir motosiklet kazasında başlayan ve Mugello’da Ferrari aracıyla yaptığı antrenman sırasında yeniden ortaya çıkan boyun ağrılarını, hiçbir tedaviyle geçiremediğini belirtti. Tecrübeli pilot, ”Belli bir süreliğine de olsa, yeniden yarışmayı gerçekleştirmek için her türlü çabayı harcadım, ancak maalesef başarılı olamadım” ifadelerini kullandı.

Tıbbi olarak hiçbir tedavi yönteminin başarılı olamaması nedeniyle bu kararı aldığını belirten Schumacher, ”Kendim de büyük hayal kırıklığına uğradım. Bana inanan Ferrari ekibi ve taraftarlarım için de çok üzülüyorum” dedi.

Schumacher, Macaristan Grand Prix’sinin sıralama turunda başına ve sol gözüne çelik yay isabet ettikten sonra lastik bariyerlere çarparak yaralanan Brezilyalı pilot Felipe Massa’nın yerine, geçici olarak İtalyan takımıyla anlaşmıştı.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.