*** Schleswig-Holstein erken seçime gidiyor

*** Schleswig-Holstein erken seçime gidiyor

ABONE OL
19:16 - 23/07/2009 19:16
*** Schleswig-Holstein erken seçime gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Schleswig-Holstein erken seçime gidiyor

Almanya’nın kuzeyindeki Schleswig-Holstein eyaletinde koalisyon ortağı olan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında çıkan anlaşmazlıktan sonra CDU’nun erken seçimlere gidebilmek amacıyla yapılan oylamada güven oyu alamadı

Meclisteki oylamada, SPD ile Hür Demokrat Parti (FDP), Yeşiller Partisi ve Güney Schleswig Seçmenler Birliği (SSW) adlı partinin milletvekillerinin toplam 37 oyuyla hükümete güven oyu reddedilirken, 28 CDU milletvekili çekimser oy kullandı. Oylamada, sadece Meclis Başkanı Martin Kayenburg güven oyu verdi.

Bu durumda Schleswig-Holstein eyaletinde 27 Eylülde genel seçimlerle birlikte erken eyalet meclisi seçimleri de yapılacak.

Eyalette 2005 yılından bu yana mevcut olan CDU-SPD koalisyonu, CDU’luların SPD Eyalet Meclisi Grubu Başkanı Ralf Stegner ile çok sayıda konuda anlaşmazlığa düşmesi üzerine geçen hafta içinde bozulmuş ve CDU’lu Eyalet Başbakanı Peter Harry Carstensen, erken seçimlere gitmek istediğini belirtmiş ve kabinedeki SPD’li 4 bakanı görevlerinden almıştı.


(A.A) Evren AYDEMİR
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.