Schlau, meslek eğitiminde İşverenleri desteklemeli

Schlau, meslek eğitiminde İşverenleri desteklemeli

ABONE OL
18:38 - 19/11/2019 18:38
Schlau, meslek eğitiminde İşverenleri desteklemeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Belediyesi bünyesindeki Eğitim Yönlendirme Kurumu SCHLAU, meslek eğitimi ve okul bağlantıları konusunda, Türkiye kökenli işletmecileri, gençlerimizin geleceği “Meslek Eğitiminde Firmalar ve Okullar “üzerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda, eğitim kurumu Schlau, meslek eğitimlerinde, işverenlerin gençlere yeterli desteği vermesi gerekir denildi.

Nürnberg Belediyesi bünyesindeki Eğitim Yönlendirme Kurumu SCHLAU, meslek eğitimi ve okul bağlantıları konusunda, Türkiye kökenli işletmecileri, gençlerimizin geleceği “Meslek Eğitiminde Firmalar ve Okullar “üzerine bilgilendirme toplantısı düzenledi. Meslek eğitiminin önemi üzerine konuşulan toplantıda, firmaların eğitime gereken desteği vermeleri konusunda daha duyarlı davranmaları gerektiği belirtildi ve gençlerin m eslek öğrenme arzuları ile kendi geleceklerinin yanında firmalarında verimini artıracağı vurgulandı. İlk toplantıya TİAD (Türk Alman İşverenler derneğinden Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Emre Hızlı ve bazı Türk kökenli işverenler katıldı.

Schlau idarecisi Florian Schromm: “gençlerimiz geleceği için daha fazla yatırımlar yapılmalıdır

Gençlerin mesleki başarılarının önemli olduğunu belirterek söze başlayan Schlau İdarecisi Önemli olan gençlerin ileriye yönelik mesleki başarılarıdır. Aileler çocuklarına mesleki eğitimlerinde ve daha yüksek okul alanlarında destek olmalıdırlar diyerek şöyle devam etti. Aileler eğitim sistemi hakkında yeterince bilgi sahibi değiller. Bize gelen öğrencilerin yaklaşık %67 si göçmen kökenli olup yüzde 45 ise Türkiye kökenlilerdir’. Schlau eğitim kurumunun, 5 ayrı departmanda 20 eğitim uzmanıyla hizmet eden bir kurum olduğu belirten Schromm, “orta öğretimden yüksek öğretime geçiş döneminde yeterince bilgi sahibi olunması gerekir. Çocuklarına iyi bir meslek kazandırmak isteyen ailelere görevler düşmektedir. Bu statünün bilinmesi için gereken danışmanlık hizmetleri genişletilmelidir. Göç nedeniyle, yerel eğitim sistemleri bilinmiyor, artık profesyonel olarak bu yönde yeterli bilgiler verilmelidir. Aileler, işletmeler ve gençler bu temelde desteklenmelidir” dedi.

Schlau eğitim kurumun uzmanlarından Celal Turhan: gençlerimiz geleceğimizdir

Gençlerimizin yaşamlarında iyi bir meslek edinmeleri için aileler, eğitimciler ve işletmelerin gereken desteği vermesi gerektiğini belirten Sclau kurumunun uzmanlarından Celal Turhan” toplumsal barış ve refahın olması için eğitim çok önemlidir. Yatırımlar eğitime yönelik olursa sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimin trendi yükselir. Yıllardır eğitim alanında gençlere yönelik hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Onların iyi bir mesleki konumda olması bizleri gururlandırıyor. Bunun güzel örneklerini her yılın sonunda görmekteyiz. Eğitim her tolumda ve her alanda barış ve uyumun temel taşıdır’’ dedi.

ha-ber.com/ İlhan Baba/Nürnberg

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.