*** ”Saygı kazanır” kampanyası başlatıldı

*** ”Saygı kazanır” kampanyası başlatıldı

ABONE OL
16:27 - 18/05/2009 16:27
*** ”Saygı kazanır” kampanyası başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Saygı kazanır” kampanyası başlatıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı kınamak amacıyla ”Saygı kazanır” adı altında bir kampanya başlatıldı

”Berlin’in demokrasi için tavsiyesi” (Berliner Ratschlag für Demokratie) adlı inisiyatif tarafından başlatılan kampanyanın açılış programına Alman Meclis Başkan Yardımcısı Petra Pau, Berlin Eyalet Meclisi Başkanı Walter Momper, Berlin Eyaleti Uyum, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Heidi Knake-Werner, Berlin Yahudi Cemaati Başkanı Lala Süsskind, Berlin eyaletinin uyum sorumlusu Günter Piening ve bazı sanatçılar katıldı.

Knake-Werner burada yaptığı konuşmada, kampanyanın çok kültürlü bir kent olan Berlin’de yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve Yahudi düşmanlığının bir yeri olmadığını ve bunların kınandığını göstermek için önemli olduğunu söyledi.

Kampanyanın okullarda, derneklerde ve devlet dairelerinde yürütüleceğini ifade eden Knake-Werner, kampanya çerçevesinde ödüllü bir yarışmanın da düzenleneceğini kaydetti.

Momper de, Berlin’in farklı kültürlere, dinlere, çeşitliliğe açık olduğunu ifade etti.

Kampanyaya destek verenler arasında tanınmış sanatçılar ve sporcuların yanı sıra Berlin Türkiyemspor’un Başkanı Celal Bingöl ile Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) sözcüsü Safter Çınar da yer alıyor.

(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.