“Savaşta 13 Bin Ukraynalı Asker Hayatını Kaybetti”

“Savaşta 13 Bin Ukraynalı Asker Hayatını Kaybetti”

ABONE OL
10:14 - 02/12/2022 10:14
“Savaşta 13 Bin Ukraynalı Asker Hayatını Kaybetti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanı Mikhailo Podolyak, savaşın başlangıcından bu yana 10 bin ile 13 bin arasında askerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Ukrayna televizyon kanalı Channel 24’e konuşan Podolyak, “Zelenski tarafından yapılan resmi değerlendirmeler var ve bu, 10 bin ile 13 bin askerin öldüğünü ortaya koyuyor” dedi.

Podolyak ayrıca işgalin başladığı 24 Şubat’tan bu yana yaklaşık 100 bin Rus askerinin öldürüldüğünü ve 100 bin ile 150 bin kadarının da yaralandığını ya da kayıp olduğunu öne sürdü.

Amerikalı general Mark Milley geçen ay yaptığı açıklamada,
savaşın başlamasından bu yana yaklaşık 100 bin Rus ve 100 bin Ukraynalı askerin öldüğünü ya da yaralandığını söylemişti.

Diğer yandan G7 liderliğini üstlenen Japonya, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını durdurması için baskıları sürdüreceğini bildirdi.

Japonya Dışişleri Bakanı Yoşimasa Hayaşi Reuters’ın bir etkinliğinde yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı devam eden saldırganlığı, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu, uluslararası düzenin temelini tehdit eden kabul edilemez ve çirkin bir eylemdir” dedi.

Japon yetkililer, Rusya’nın devam eden Ukrayna saldırılarının Çin’i Güney Çin Denizi ve Doğu Asya’daki toprak emellerini gerçekleştirmek için cesaretlendirebileceğini sıklıkla dile getiriyor.

VOA tarafından geçilen “Savaşta 13 Bin Ukraynalı Asker Hayatını Kaybetti” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Savaşta 13 Bin Ukraynalı Asker Hayatını Kaybetti” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Savaşta 13 Bin Ukraynalı Asker Hayatını Kaybetti” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.