*** Sarrazin için kitlesel suç duyurusu çağrısı

*** Sarrazin için kitlesel suç duyurusu çağrısı

ABONE OL
22:17 - 15/09/2010 22:17
*** Sarrazin için kitlesel suç duyurusu çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Sarrazin için kitlesel suç duyurusu çağrısı


Almanya Türk Toplumu (TGD), Müslümanları eleştiren ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu’ndan istifa eden Thilo Sarrazin hakkında kitlesel suç duyurusunda bulunulması yönünde çağrı yaptı

TGD Başkanı Kenan Kolat, yaptığı yazılı açıklamada, TGD’nin, ırkçı söylemleriyle gündemi sürekli meşgul eden Sarrazin ile ilgili olarak, Berlin Savcılığına kitlesel suç duyurusunda bulunmaya karar verdiğini belirtti.

Kolat, bu şekilde yüzlerce ve binlerce kişinin suç duyurusunda bulunmalarının savcılığın işlem yapmasında ve olaya daha farklı bakmasına yol açacağını ve Sarrazin hakkında dava açılmasına sebep olabileceğini ifade etti.

Almanya Merkez Bankasından ayrılmasından sonra sıranın SPD’den ihraç edilmesine geldiğini belirten Kolat, "Artık bu saatten sonra SPD’den atılmasının dışında başka bir olasılık kalmamıştır. SPD gereğini yerine getirmelidir" dedi.

Diğer Türk örgütlerine de çağrıda bulunan Kolat, bu konuda herkesin kendi çevresinde ve kendi örgütleri adına yazılar yazarak, vatandaşları suç duyurusunda bulunmaya davet etmelerini istedi. Kolat, "Konu bir örgütün değil, hepimizin görevidir" şeklinde konuştu.

Suç duyurusu ile ilgili TGD’den bilgi alınabileceğini ifade eden Kolat, suç duyurusunda bulunan kişilerin gönderdikleri dilekçelerin bir örneğini de TGD’ye fakslamalarını istedi.

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.