Sarraj'dan Ateşkes ve Genel Seçim Kararı

Sarraj'dan Ateşkes ve Genel Seçim Kararı

ABONE OL
17:10 - 21/08/2020 17:10
Sarraj'dan Ateşkes ve Genel Seçim Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez El Sarraj, ülkedeki tüm güçlere ateşkes çağrısında bulundu. Sarraj, yaptığı açıklamada, Libya’nın tamamında kendisine bağlı güçlere ateşkes emri verdiğini açıkladı.

Sarraj tarafından verilen emirde devam eden tüm operasyonlar ve çatışmaların sona erdirilmesi istendi.

Sarraj’ın ardından hükümet güçleriyle çatışan General Hafter’e bağlı güçlerden de ateşkes çağrısı geldi. Hafter güçlerinin sözcüsü Aguila Salih de yaptığı açıklamada çatışmaların sonlandırılması talimatı verdiklerini açıkladı.

Tarafların ayrıca bu yılın başından bu yana Hafter güçleri tarafından uygulanan petrol ambargosunun kaldırılması konusunda da uzlaştıkları belirtiliyor.

Öte yandan Sarraj’ın ateşkesin ardından ülkede genel seçimlerin yapılmasına dair bir açıklamada bulunduğu ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler’den de tarafların ateşkes kararından memnuniyet duyulduğuna ilişkin bir açıklama geldi.

Libya, 2011 yılında Muammer Kaddafi’nin ölümünden bu yana iç çatışmalarla sarsılıyor. Ülkede BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne karşı General Hafter özellikle doğu kesimlerde yönetimi elinde tutuyor. Taraflar arasında 2019 yılının Nisan ayından bu yana başkent Trablus yakınlarında sert çatışmalar yaşanıyor. Türkiye, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek veren ülkeler arasında yer alıyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.