*** Sarkozy, Berlin’de Merkel ile görüştü

*** Sarkozy, Berlin’de Merkel ile görüştü

ABONE OL
20:05 - 31/08/2009 20:05
*** Sarkozy, Berlin’de Merkel ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Sarkozy, Berlin’de Merkel ile görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, eylül ayında ABD’nin Pittsburgh kentinde düzenlenecek G-20 zirvesinin hazırlıklarını yapmak amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’e geldi

Nicolas Sarkozy, başbakanlıkta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yaptı.

Görüşmeden sonra Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Sarkozy, İran’ın nükleer programıyla ilgili tutumunu da eleştirerek, ”İran’a elimizi uzattık, ancak elimizi sürekli açık tutamayız. Eğer İran yönetimi tutumunu değiştirmezse Almanya ile birlikte yaptırımların artırılması için çaba harcayacağız” diye konuştu.

İran halkının daha iyi bir rejime layık olduğunu ifade eden Sarkozy, çok farklı yaptırım olanaklarına sahip olduklarını, önemli olanın uluslararası devletler topluluğunun bu konuda ortak hareket etmesi olduğunu söyledi.

Sarkozy, Pittsburgh’de düzenlenecek G-20 zirvesine de Almanya ile birlikte somut öneriler götüreceklerini, bu önerilerin kabul edilmesini umut ettiklerini bildirdi.

Merkel de dünyadaki krizin aşılması konusunda uluslararası alanda yeni kurallar getirilmesi için çaba harcayacaklarını belirterek, tüm bankaların bu kurallara uymasını istediklerini, bunlarla bankaların hükümetlere şantaj yapabilecek konuma gelmelerinin önlenmesi gerektiğini kaydetti.

İran’daki gelişmelerle ilgili olarak kendi yaptığı seçim kampanyaları sırasında çok sayıda İranlı’nın kendisinden ülkelerindeki durumun düzeltilmesi için yardım istediklerini ve bu ülkedeki gelişmelerden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Merkel, İran yönetiminin atom programıyla ilgili tutumunu değiştirmemesi durumunda bu konuyu da Pittsburgh’de gündeme getireceklerini dile getirdi.

Merkel, ne gibi yaptırımların düşünüldüğünün sorulması üzerine de bunun ayrıntılarının diğer ülkelerle görüşülmesi gerektiğini, ancak bunların enerji alanında olabileceğini sözlerine ekledi.


(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.