SANATÇI ZELENSKİ’Yİ KÜÇÜMSEMEK

ABONE OL
17:50 - 01/03/2022 17:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yaşananlar karşısında başta Putin olmak üzere tüm dünya liderleri ve ön yargı ile “alt tarafı sanatçı” değerlendirmesi yaparak küçümseyenlere karşın Zelenski’yi şahsen kendi adıma kutlamak istedim. Bir sanatçının neler yapabileceğini herkese kanıtladı. Daha önemlisi kafalardaki o köhne yargıları yıktı geçti. Bu saatten sonra yenilse de –ki yine kazanmış olacaktır- tarih onu kahraman ve ülkesinin vazgeçilmez, unutulmaz bir lideri olarak yazacaktır. Tek başına bırakılmasına karşın dünyanın korkulan(!) lider ülkelerinden birinin karşısında dimdik durmasını bildi. Her şeye karşın ülkesini terk etmedi. Bu tavrıyla kaçıp gidenlerin bile geri dönmesine vesile oldu. Halkıyla bir bütün olup onur mücadelsi vermeye başladı. Bu tavrı onu yarı yolda bırakanlara da ders oldu ve onları utandırdı. Bu dirayetli duruş karşısında uyuşuk ve korkar devletler silkinmeye başladı. Bu başarı kesinlikle bir sanatçı ruhunun verdiği onurdan kaynaklanıyordu. Sıradan bir siyasetçi Zelenski’nin sergilediği bu sanatçı ruhuna ve duygularına sahip olmadığından kolay kolay bunu göze alamazdı.

Bu yaşananlar bir sanatçıyı sadece kendi sanatı çapında değerlendirip, çendere içine almanın ne kadar yanlış olduğunu gösterdi. Bu olayı Atatürk’ün sözleriyle bağdaştırmak istiyorum. Bakın o büyük lider ne diyordu: “Efendiler; hepiniz milletvekili olabilirsiniz. Bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız.” Bu sözler çok açık ve net olarak herkesin sanatçı olamayacağını vurgulamakta. Bu konuda hiç kimse aksini söyleyemez. Oysa bir sanatçı, sanatının yanı sıra başka işlerle de uğraşabilir, başarılar sergileyebilir. Bu kişinin kültürel birikimine ve kişiliğine özgü bir birikim sonucu ortaya çıkan yetenektir. Üstelik hem sanatçı olmak hem de başka bir alanda çalışmak hiçbir zaman olumsuz netice vermeyecek, aksine pek çok kazanımlar elde etmesine vesile olacaktır. Yeri geldiğince sanatçı bakış açısıyla değerlendirme yetisine sahip olduğu için olayı, gelişmeleri at gözlüğünden seyretmenin ötesine taşıyacaktır.

Toplumun duygusal yanına hitap edebilmek sanatçının olmazsa olmazı olan güdüsüdür. İşte Zelenski de bunu başardı. O halkını sanatçı ruhu ve siyasetçi bakış açısıyla bir bütün haline getirmeyi başardı. Bu başarı alkışın ötesinde sözcüklere sığmayan övgülere yaraşır.

İnanç ne olursa olsun Allah imanı güçlü ve kendine güvenenlerin yanındadır. Yaşananlar karşısında kim inanç farkını gözetiyor ki? Adil olan herkes şu an Ukrayna ile Ukrayna halkı ile yürekten bağlı değil mi? Bu insanî bir haslet değil mi? Dualarımız onlarla. Allah sabırlarını ve güçlerini artırsın. Bu azmin sonu mutlak başarıdır.

Sen çok yaşa Zelenski. Sen sadece Putin’e değil,  bütün dünyaya ders verdin. Sen sadece Ukraynalıların değil bütün dünyanın gönlünü fethettin.

Tahsin Melan

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.