SANA: ‘Suriye Ordusu Türkler’e Karşı Koymaya Hazırlanıyor’

SANA: ‘Suriye Ordusu Türkler’e Karşı Koymaya Hazırlanıyor’

ABONE OL
00:08 - 14/10/2019 00:08
SANA: ‘Suriye Ordusu Türkler’e Karşı Koymaya Hazırlanıyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Suriye resmi haber ajansı Sana, Suriye ordusunun birliklerini Suriye’nin kuzey doğusunda Türkiye’nin harekatına karşı koymak için konuşlandırmaya hazırlandığı haberini geçti. Haberi Reuters haber ajansı da verdi.

Lübnan merkezli El Meyadin televizyonu da sahadaki muhabirine dayandırdığı haberinde Suriye ordusunun Menbiç’e girdiği iddiasına yer verdi.

İddiayı destekler yönde bir açıklama da Kobani Kent Savunma Konseyi Savunma Bakanı İsmet Şeyh Hesen’den geldi. Hesen Rusya ve Suriye rejimiyle anlaşma yaptıklarını belirtti.

Hesen açıklamada “Bütün ülkeleri, Birleşmiş Milletler’i (BM), Arap Birliği’ni, BM Güvenlik Konseyi’ni aradık. Kimse bize adil davranmadı. Bize kimsenin yardımı dokunmayacağını ve birlik olmamız gerektiğini söylediğimizde kimse inanmıyor. Şimdi neler olduğunu görüyorsunuz. Bize destek vermek istemiyorlar. Bu nedenle bugün Rusya ve Suriye hükümetiyle bir anlaşmaya vardık. Prensipte bu gece gelecekler” dedi.

Reuters haber ajansı da Kürtler liderliğindeki SDG’nin Suriye’de Rusya’ya ait bir hava üssünde görüşmeler yürüttüğü haberini geçti.

Suriyeli Kürt siyasetçi Ahmed Süleyman Reuters’a yaptığı açıklamada varılacak bir anlaşmayla Türkiye’nin saldırısına son vermeyi umduklarını kaydetti.

Kürt Demokrat İlerleme Partisi üst düzey üyelerinden Süleyman görüşmelerin Lazkiye’deki Hmeymin Hava Üssü’nde yapıldığını aktardı.

Süleyman, anlaşmanın savaşı ve korkunç sonuçlarını sona erdirmesini umduğunu kaydetti.

SDG Basın Sözcüsü Mustafa Bali ise “Türkiye’nin operasyonunun başından beri halkımızı etnik temizlikten koruyacak tüm seçenekleri inceleyeceğimizi söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Reuters haber ajansı konuyla ilgili Suriye rejimi yetkililerine henüz ulaşamadığını bildirdi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper bugün CBS televizyonuna yaptığı açıklamada “Son 24 saatte Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Suriyeliler ve Ruslar’la Türkler’e karşı kuzeyde bir saldırı yapmak için anlaşmaya çalıştıklarını öğrendik” ifadelerini kullanmıştı.

Esper ABD askerlerinin SDG ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasında sıkıştığını, bu nedenler bin kadar ABD askerini Suriye’nin kuzey doğusundan en güvenli ve hızlı şekilde çekeceğini belirtmişti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.