Şam'dan anlaşmaya ilk yorum: Suriye'de IKBY'nin bir kopyası kabul edilemez

Şam'dan anlaşmaya ilk yorum: Suriye'de IKBY'nin bir kopyası kabul edilemez

ABONE OL
07:58 - 18/10/2019 07:58
Şam'dan anlaşmaya ilk yorum: Suriye'de IKBY'nin bir kopyası kabul edilemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, ABD tarafından duyurulan ‘ateşkes’in belirsiz olduğunu söyledi. Şaban, Suriye’de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bir kopyasının kurulmasını kabul edip etmeyecekleri sorusunu ‘Elbette hayır’ diye yanıtladı.

ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşmayla Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde düzenlediği harekatı durdurmasına ilişkin Suriye’den ilk yorum geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban ateşkesin niteliğinin belirsiz olduğunu söyledi.

El Mayadin televizyonuna konuşan Buseyna Şaban, Suriye’de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bir kopyasını kabul etmeye hazır olup olmadıklarına ilişkin soruya “Elbette hayır” diye yanıt verdi.

Sputnik’in aktardığına göre Esad’ın danışmanı “Bunun için hiçbir sebep yok. Suriye’nin hiçbir bölgesinde Kürtlerin oranı üstün değil. Biz hiçbir zaman bu tarzda konuşmayız, çünkü Suriye birçok etnik ve dini tabakadan oluşuyor ve biz, birinin Kürt, diğerinin şu dinden olduğunu söyleme hakkına sahip değiliz. Biz öyle söylemiyoruz. Kürtlerin çoğu bizim için, toplumumuzun çok değerli bir parçası, ama bazı Kürt örgütler, ülkenin çıkarlarına aykırı politik bir karar aldı” dedi.

Kürtlerle diyaloğun hiçbir zaman kesilmediğini belirten Şaban, Kürtlerle işbirliğinin ayrıntılarıyla ilgili nihai anlaşmanın daha sonra görüşüleceğini belirterek, “Bu işbirliğindeki en önemli şey, tüm bu güçler Suriye bayrağı altında işbirliği yapacak ve yabancılarla çalışmayacak” diye kaydetti.

‘TÜRKİYE-ABD ANLAŞMASI BELİRSİZ’

Türkiye-ABD anlaşmasını değerlendiren Şaban, “ABD ve Türkiye’nin duyurduğu ateşkes anlaşması belirsiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “işgalci” nitelendirmesinde bulunan ve eylemlerini, Adolf Hitler’in 1939’daki davranış biçimiyle karşılaştıran Esad’ın danışmanı, “Güvenli bölge terimine gelince bu terim yanlış. Türkiye, işgal bölgesini kastediyor” dedi. Şaban, “Rus müttefiklerimiz kesinlikle Türkiye’nin Suriye’deki işgaline karşı” diye ekledi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.