Yeni Zelanda’da COVID-19 hastası kalmadı

Yeni Zelanda’da COVID-19 hastası kalmadı

ABONE OL
23:51 - 08/06/2020 23:51
Yeni Zelanda’da COVID-19 hastası kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Corona virus salgınını tamamen kontrol altına aldıklarını, bu nedenle tüm önlemlerin kaldırıldığını açıkladı. Ancak yeni vakaları engellemek amacıyla ülkeye girişte kontrollara devam edilecek.

Başbakan Ardern, yaptığı açıklamada, tüm kamuya açık ya da özel etkinliklerin yeniden başlayabileceğini, toplu taşımada sosyal mesafeye ihtiyaç olmaksızın normale dönüleceğini, hayatın tamamen normalleşeceğini söyledi.

Ardern, “Bunun bir dönüm noktası olduğunu inkar edemeyiz. Teşekkürler Yeni Zelanda. Bizler hali hazırda virüsün Yeni Zelanda’daki yayılımını ortadan kaldırdık. Ancak bu sürekli bir çaba gerektiriyor. Bugün artık 75 gün sonra hazırız” dedi.

Yaklaşık 5 milyon nüfuslu Yeni Zelanda, dünyada halen salgın tehlikesi devam ederken yeni tip Corona virüsünün ülke içindeki yayılımını durdurmayı başarmış oldu.

Yeni Zelanda, 75 gün boyunca son derece sıkı karantina kuralları uyguladı. Ülkede acil durum ve temel hizmetlerde çalışanlar haricindeki herkes, 75 gün süreyle evde kaldı.

Bundan böyle Yeni Zelanda’ya giden herkese Corona testi yapılacak.

Bugüne dek 1.154 vaka görülen ve 22 kişinin hayatını kaybettiği Yeni Zelanda’da şu an Corona virüs vakası bulunmuyor.

Yeni Zelandalılar, tüm kısıtlamaların kaldırılmasını Twitter üzerinden paylaştıkları mesajlarla kutladı ve haftasonu yapılacak rugby maçında stadyumu doldurmayı bekledikleri mesajlarını paylaştı.

Başbakan Ardern de hiç vaka kalmaması haberini dans ederek kutladığını, 2 yaşındaki kızının da şaşkın biçimde kendisine eşlik ettiğini anlattı.

 

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.