Saldırı Silahlarının Yasaklanması Kongre’den Geçer mi?

Saldırı Silahlarının Yasaklanması Kongre’den Geçer mi?

ABONE OL
19:12 - 27/11/2022 19:12
Saldırı Silahlarının Yasaklanması Kongre’den Geçer mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’da son günlerde silahlı saldırıların artması saldırı silahlarının yasaklanması tartışmasını bir kez daha gündeme getirdi. Ancak bu tür silahların yasaklanması Kongre’de kabul edilir mi? Demokrat Senatör Chris Murphy’e göre yanıt ‘hayır’.

Senatör Chris Murphy Senato’da silahların kontrolünün sağlanması için çaba harcayan öncü isimlerden biri.

Murphy, Başkan Biden’ın son günlerdeki saldırılar ardından bu tür silahların yasaklanması gerektiği yönündeki açıklamalarına şüpheyle yaklaştı.

Biden, saldırı silahlarından kurtulmaya çalışacağını söylemişti. Ancak böyle bir tasarının Senato’da kabul edilmesi için 60 senatörün desteğini kazanmasını gerekiyor. Demokrat Parti’nin Senato’da 50 üyesi var ve bu üyelerin tamamının bu yönde oy kullanacakları da şüpheli.

CNN televizyonuna konuşan Murphy, böyle bir yasa tasarısının Senato’da muhtemelen 60 destek bulamayacağını belirtti. Murphy bununla birlikte bu rakama ne kadar yakın desteğin bulunup bulunamayacağına bakılması gerektiği mesajını verdi.

Murphy, 60 rakamının bu yıl içinde bulunamaması halinde gelecek yıl Demokrat Çoğunluk Lideri Chuck Schumer’a tasarıyı tekrar gündeme getirmesinin söylenebileceğini ve belki o zaman daha fazla senatörün desteğinin olabileceğini belirtti.

Aralık ayında Georgia eyaletinde yapılacak ikinci tur Senato seçiminde Demokratlar galip gelirse, partinin Senato’daki sandalye sayısı 51’e yükselecek.

Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde saldırı silahlarının yasaklanmasıyla ilgili yasa tasarısı Temmuz ayında kabul edilmişti. Ancak yasa tasarısı Senato’nun gündemine henüz gelmedi.

Colorado Springs bölgesinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği olayda saldırgan, saldırı silahı kullanmıştı.

Murphy, saldırı silahları yasaklansa bile Amerika’da bu tür saldırıların sihirli bir şekilde bitmeyeceğini vurguluyor. Ama Demokrat senatör bu tür saldırılarda genellikle saldırı silahlarının kullanıldığına da vurgu yapıyor.

VOA tarafından geçilen Saldırı Silahlarının Yasaklanması Kongre’den Geçer mi? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Saldırı Silahlarının Yasaklanması Kongre’den Geçer mi? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Saldırı Silahlarının Yasaklanması Kongre’den Geçer mi? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.