SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA

ABONE OL
22:50 - 17/01/2022 22:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Zamanın birinde bir köye perişan bir vaziyette bir kişi gelir, köylüden yardım ister, köyün ileri gelenleri adamın durumuna bakarlar gerçekten adamın durumu içler acısıdır.

Ne yapalım nasıl yardımcı olalım diyecekten düşünürlerken bir kişi bizim o kadar davarlarımız, koyunlarımız var.

Köyün çobanı yetiştiremiyor, bu adamı çobana yardımcı verelim derler, bu fikir diğerlerinin’ de aklına yatar, adama barınacağı bir yer verirler, üstünü başını (elbiselerini yenilerler, karnını doyururlar çobanın yanında gidip gelmeye başlar, çoban yeni gelen adama çobanlıkla ilgili önemli şeyleri anlatmaya başlar, bak gözünü dört açacaksın, koyunları özelikle de kuzuları kurda kaptırmayacaksın der.

Adam her seferinde kafayı salar tamam anladım der. Gel zaman git zaman asıl çoban rahatsızlanır, sürüyü yeni çobana bırakırlar, işi öğrendiğini sanan çoban gece dağda dulda bir yerde her zaman koyunları yatırdıkları yere getirir kendi de beraber koyunlar ile uyumaya başlar. Bu ara sürüye kurt girer, birkaç koyunu telef eder birini alır götürür, bu korkuyla sürüdeki ürktüğü için can havli ile o bölgeden uzaklaşırlar.

Uykusu derin olan çoban sabah güneşiyle bir uyanır ki ne görsün, sürünün yarısı yok, yaralı ölü hayvanlar var ne yapacağını şaşırır, sürüyü kurda kaptıran çoban köylüye haber vermek için köye iner. Bu arada köylü malının derdine düşüp olay mahalline geldiklerinde acıkmış ve her gün gidecekleri yeri bilen ve bunu alışkanlık haline getiren diğer koyunları da orda bulamazlar. Köyün ileri gelen biri yeni çobana sorar koyunlar nerede?

Çoban ben köye gelirken buradaydı diye cevaplar. Bir bilge oradan seslenir desene sen.

SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA (desene sen sürüyü allama emanet ettin) der. Bu deyim işini iyi yapamayanlar için Anadolu’da söylenir.

Bilindiği gibi Almanya’da Kronadan dolayı mantar gibi test yerleri çoğalmaya başladı. Bazı belli başlı kurallar çerçevesinde bölgelerin sağlık kurumları bunlara izin veriyor. Hepsini denetliye biliyor mu?

Bu soruların hâlâ cevabı yok. Peki buralarda çalışan elemanların eğitimi nedir?

İki saatlik film gösterip ağıza buruna test çubuklarını sokmayla kendisini uzman zanneden, her şeyi öğrendiğini zanneden çoban gibi, birçok çalışan daha eldiveni nasıl giyeceğini bilmeyen aldıkları numune çubuklarını ve kullanılmış testleri apar topar bir torbaya doldurup onu da elliyle iyice bastıran çok kişi gözlemledim.

Ekmek parası derdine düşmüş özellikle öğrenci gençler ve diğer çalışanlardan bir kişi hayatını kayıp ederse bunun hesabını kim verecek?

Almanya Federal Sağlık Bakanı mı yoksa Berlin Eyalet Sağlık Bakanı mı ya da her bölgenin sağlık kurumu mu?

Hadi bakalım saldım çayıra mevtam kayıra.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.