Salda Kayak merkezi açıldı, valilik ücretsiz kayak kursu verecek

Salda Kayak merkezi açıldı, valilik ücretsiz kayak kursu verecek

ABONE OL
19:31 - 26/12/2021 19:31
Salda Kayak merkezi açıldı, valilik ücretsiz kayak kursu verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünyaca ünlü Salda Gölü ile tanınan ve turizmi 12 aya yaymak isteyen Burdur’da Salda Kayak merkezi yeni sezonu açtı. Valilik, başta öğrenciler olmak üzere isteyen herkese ücretsiz kayak kursu verecek.

Salda Kayak Merkezinde yeni kış sezonu için tören düzenlendi. Dünyaca ünlü Salda Gölü manzaralı kayak merkezi sezon açılışına Burdur Valisi Ali Arslantaş eşi Hatice Arslantaş da katıldı.

Vali Arslantaş, ‘Kayak Bilmeyen Kalmasın’ sloganıyla sezonu açtıklarını söyledi. İlköğretim 1. sınıftan başlamak üzere her yaş grubundan öğrenciye ücretsiz kayak kursu verileceğini belirten Vali Arslantaş, ilde turizmi hareketlendirmek ve çeşitlendirerek 12 aya yaymak istediklerini kaydetti.

Kayak severleri Salda Kayak Merkezine davet eden Vali Arslantaş, şöyle devam etti.

‘’Burdur’un Yeşilova ilçesinde yeşil, beyaz ve mavinin iç içe olduğu Salda Gölü manzaralı Salda Kayak Merkezi 2012 yılında turizme açıldı. Her geçen yıl da bölgeye gelen kayak sever sayısı artıyor. Salda Kayak Merkezi, bölgenin Kış Turizmindeki yeni adreslerinden biri, yükselen değeri olarak kayak severlere hizmet ediyor. Burdur hem yaz hem de kış turizmde öne çıkan yerleri ile ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunan bir coğrafyada yer alıyor.’’

Çadır ve karavan park alanı

Vali Ali Arslantaş, Kayak Merkezinde Salda Gölüne bakan çadır ve karavan park alanı planlaması yapacaklarını bildirdi. Arslantaş, ‘’Amacımız ilimizde turizmi 12 aya yaymaktır. Kayak merkezinin yapılmasının nedeni de yaz turizmine kış turizmini ekleyerek turizm faaliyetlerini 12 ay devam ettirme çabasıdır’’ dedi.

Salda Kayak merkezinde siyah pist olmadığını ifade eden Arslantaş, ilk defa kayağa başlayacakların, yeni öğreneceklerin kayak yapmasına uygun 4 bin metre uzunluğunda pist olduğunu belirtti.

Kayak Bilmeyen Kalmasın

Çocukların bu sporu çekirdekten öğrenmesi gerektiğini anlatan Arslantaş, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri sezon boyunca görev yapacak. İlimizden ve ilçelerimizden belediyelerimizin göndereceği öğrencilerin tamamına ücretsiz kurs verecekler. Kentimizde ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar kayak bilmeyen hiçbir öğrenci kalmayacak. Sloganımız ‘kayak bilmeyen kalmasın’. Merkeze gelen öğrencilere kayak malzemeleri de ücretsiz kullandıracağız. İleride belki bugün kayakla tanışan bir çocuğumuz dünya şampiyonu olacak bilemiyoruz ancak en azından bir kayak sever, sporsever olarak göreceğiz.’’

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.