Sağlık Bakanı Jens Spahn: ‚Bu yaz aşılamayla geçecek ‘

Sağlık Bakanı Jens Spahn: ‚Bu yaz aşılamayla geçecek ‘

ABONE OL
13:43 - 06/02/2021 13:43
Sağlık Bakanı Jens Spahn: ‚Bu yaz aşılamayla geçecek ‘
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Federal Sağlık Bakanı Spahn, Almanya’nın tek 24 saat Almanca- Türkçe yayın yapan radyosu METROPOL FM´de.

Sağlık Bakanı Spahn bu özel röportajında aşı nakli ve aşı izinlerinin planlandığı gibi olması halinde hedeflerine ulaşabileceklerini söyledi. Almanya ‘da her gün 100 bin aşı yapıldığına vurgu yaptı, ancak şu an için sabretmek gerektiğini de dile getirdi. Spahn, ayrıca şu anda aşının virüsten koruduğunu bildiklerini ama aşı olanın başkasına virüs bulaştırıp bulaştırmadığından hala emin olunmadığını da kaydetti.

Sağlık Bakanı Spahn, aşıyı bulan BionTech´in sahiplerinden Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci‘ye Metropol FM aracılığıyla teşekkür etti. Bakan Spahn, korona aşısının Almanya’da da geliştirilmesini bir Alman-Türk başarı öyküsü olarak değerlendirdi.

Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, özellikle göçmen Türklerin de içinde yer aldığı gastronomi, seyahat acentaları, taksicilik girişimci sektörlerin zor durumda olduğunu bildiğini, aynı şekilde kültür ve sanat alanında da kendi işini yapan küçük girişimcilerin var olma mücadelesi verdiğini söyledi. Bunun için ekonomik destek programı başlatıldığını gecikmeler olsa da ödenmek için çaba gösterildiği vurguladı.

Sağlık Bakanı Spahn, söz veremese de, düğün ve etkinliklerin ise önlemlerin etkilerini göstermesi halinde bu yılın üçüncü çeyreğinde olabileceğini söyledi.

Jens Spahn, „bu yazı aşıyla geçireceğiz“ dedi. 

Federal Sağlık Bakanı Spahn ile gerçekleştirilen video röportajını MFM’in sosyal medya adreslerinde dinleyebilirsiniz. Bakan Spahn Metropol FM‘in sorularını cevaplandırdı. Röportaj esnasında pandemi sürecinde Almanya ‘da ki Türk kökenli göçmenlerin sorunlarına da cevaplar verdi.

www.metropolfm.de

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.