Saadet Avrupa, Nürnberg’de iftar verdi

Saadet Avrupa, Nürnberg’de iftar verdi

ABONE OL
00:27 - 26/04/2022 00:27
Saadet Avrupa, Nürnberg’de iftar verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Saadet Avrupa Nürnberg Bölge Teşkilatı tarafından iftar verildi. Kenan Özçelik Hocanın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan iftar programının açılış konuşmasını Saadet Avrupa Nürnberg Bölge Başkanı Ali Sait Küçük, ‘başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek ramazan ayını fırsat bilerek sizlerle bir araya gelip sizler tanımak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla bir araya gelmek istedik. Allah bu toplantımız hayırlara vesile etsin. Saadet Nürnberg Bölgesi yurtdışında seçme hakkı çıkmasıyla birlikte kurulmuştur. Teşkilat yapımız her geçen gün güçlenerek büyümektedir. Yurtdışında yaşayan toplumumuzun sorunlarını çözme noktasında teşkilat olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek gayreti içerisindeyiz ‘‘dedi.

Saadet Avrupa Başkanı Abdul Samet Temel, ‘ramazan ayı bereket ve Kur-an, ibadet, dua ayıdır. Saadet Avrupa’da şube sayısını her geçen gün büyütmektedir.35 Konsolosluk bölgesinde şubelerimizde çalışmalarımız hızlı şekilde devam etmektedir mevcuttur. Düzenlediğimiz çalıştaylarda, vatandaşlarımızın sorunlarını 18 başlık altında ele alarak çözüm yolları bulmaya çalışmaktayız. Avrupa’daki vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü Avrupa’nın müstakil bir seçim bölgesi haline dönüştürülmesiyle olacaktır dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı önceki dönem milletvekillerinden Cefer Güneş, ‘Ramazanın hem ülkemize hem İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, güçlü ve büyük bir Türkiye için birlik ve beraberliğin şart olduğunu belirtti. Türkiye’de siyaset yapan bizlerin mecliste veya başka yerde yaptığı kavgaya, Avrupa’da yaşayan siz vatanlarımız uymasın. Birliğiniz, beraberliğiniz ve dayanışmanız bozulmasın ‘dedi.

Necmettin Erbakan Hocanın 1970 senesinde Nizam partisinin kuruluşunda yaptığı ‘Nizamla Bismillah, selametle inşallah, refahla maşallah, faziletle elhamdülillah ve saadete erenlere selam olsun ‘konuşmasını hatırlatan Güneş, Saadet partisinin kurulmasıyla saadete erdik dedi. Biri yakın hedefler diğeri de yüksek idealler uğruna olmak üzere iki sebepten dolayı siyaset yapıldığını belirten Güneş, bir insanın dili, dini, ırkı, mezhebi anlayışı ve düşüncesi ne olursa olsun hakkı üstün tutarak siyaset yapılmalıdır. Bizler üç günlük dünyada siyaseti emanet, vekâlet ve temsil makamı olarak görüyoruz ‘‘dedi.

Nürnberg Metropol Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar ‚ ‘Son dönemlerde başkanlığını yaptığım bölgede, doğruyu açık ve net olarak konuşan insanlara baskı yapıldığından, çok kişi haksızlık karşısında susuyor. Haksızlığa karşı susmayanlar arasında Nürnberg’de Saadet partili kardeşlerimiz olduğu görülmektedir. Haksızlık karşısında Saadet partili Musa Tamer gibi herkesin başını kaldırmasını dik duruşunu bozmaması gerekir. Başta Saadet Nürnberg Teşkilatına çalışmalarında ve başarılar diliyorum ’dedi.

Müsiad Nürnberg Başkanı Haluk Dokur, ’herkes konuşurken birlik, beraberlik ve dayanışmadan bahsediyor. 60 senedir Almanya’dayız fakat ben birlik ve beraberlik içinde hareket edenleri çok görmedim dedi. Bir kurumun Başkanı bir önceki yöneticilerden aldığı bayrağı en iyi şekilde taşımalıdır dedi.

Saadet Avrupa Nürnberg Bölge Teşkilatı tarafından Çeşme restoranda verilen iftar restoranda Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Cafer Güneş, Saadet Avrupa Başkanı Abdul Samet Temel, Saadet Avrupa Nürnberg Bölge Başkanı Ali Sait Küçük, Saadet Avrupa Sosyal İşler Başkanı Bahri Tükenmez, Saadet Avrupa Nürnberg Bölge Başkan Yardımcısı Musa Tamer, Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Ünal Alacalıoğlu, Nürnberg Metropol Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar, MÜSİAD Nürnberg Başkanı Haluk Dokur, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği ikinci Başkanı Cemşl Kimyacıoğlu,,CHP Kuzey Bavyera Birlik Başkanı Rifat Çolak, Nürnberg Belediye Meclis Üyesi Ümit Sormaz, Schwbach FDP Başkanı Seyfettin Karagöl, SPD Norost Bahmhof Başkanı Abdurrahman Gümrükçü, Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü (DTFC) Başkanı Sevtap Oygün, Nürnberg Metroplo Bölgesi Türk İşadamları ve Dernek (TİAD) Başkanı Dr. Ali Aydın, KG Enstitüsü Başkanı Latif Çelik ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.