“Rusya’ya Karşı Benzeri Görülmemiş Önlemlere Hazırız”

“Rusya’ya Karşı Benzeri Görülmemiş Önlemlere Hazırız”

ABONE OL
14:12 - 15/12/2021 14:12
“Rusya’ya Karşı Benzeri Görülmemiş Önlemlere Hazırız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınak ve olası bir askeri operasyon ihtimaline karşı Avrupa Birliği’nden bir uyarı daha geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin Rusya’ya karşı benzeri görülmemiş önlemler almaya hazır olduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Ursula von der Leyen, Rusya’ya yönelik sert mesajlar verdi. Von der Leyen, AB’nin ABD’yle birlikte olası bir Ukrayna harekatına karşı Rusya’ya verilecek tepki ve önlemler konusunda çalıştığını söyledi. AB Komisyonu Başkanı, uygulanacak yaptırımlar arasında sadece enerji ve finans sektörüne yönelik kısıtlamalar değil, Rus ürünlerine yönelik girişimler de olacağını belirtti. Leyen ayrıca savunma alanında da adım atılabileceğine işaret etti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen konuşmasında, “Ukrayna’ya yönelik daha fazla saldırganlık olması halinde tepkilerimiz mevcut yaptırımların güçlü şekilde büyütülmesi ve genişletilmesi olacaktır. Elbette bunlar dışında da Rusya açısından ciddi sonuçları olacak benzeri görülmemiş ek önlemleri almaya da hazırız” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik olası bir askeri harekatına karşı ABD ve Batılı ülkeler, Rusya’ya yönelik ambargolara hazırlanıyor. ABD’nin önlemleri arasında Rusya’nın finans sektörünü hedef alan, aralarında uluslararası para transfer sistemi SWIFT’ten Rusya’nın çıkarılması da dahil çeşitli yaptırımlar yer alıyor.

VOA tarafından geçilen “Rusya’ya Karşı Benzeri Görülmemiş Önlemlere Hazırız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya’ya Karşı Benzeri Görülmemiş Önlemlere Hazırız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya’ya Karşı Benzeri Görülmemiş Önlemlere Hazırız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.