Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı

ABONE OL
23:29 - 24/02/2022 23:29
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla birlikte resmen başlayan savaş, tüm dünyanın gündemine oturdu. Almanya’da savaş nedeniyle hükümet yetkilileri birçok resmi toplantıyı iptal ederken Başbakan Olaf Scholz Almanya’da federal meclisin olağan üstü topladı. Scholz yaptığı ilk açıklamada “bu Putin’in savaşıdır” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock kriz toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik ağır yaptırımlar uygulanacağını bildirdi. Bakan ayrıca yaptırımlar konusunda Avrupa Birliği, NATO ve G7 ülkeleri ile de görüşeceklerini ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerine karşı ülkeyi savunmak isteyen bütün vatandaşlara hazır olmaları çağrısı yaparak, isteyen herkese silah verileceğini söyledi. Rusya ile tüm diplomatik ilişkilerin kesildiğini de sözlerine ekleyen Zelenskiy, Ruslara sokağa çıkıp, savaşı protesto etme çağrısında bulundu.

Rusça olarak Rus halkına hitap eden Ukrayna Başbakanı, “Burası bizim topraklarımız, burasın bizim tarihimiz, ne için kiminle savaşacaksınız. Savaş herkesi birçok şeyden mahrum bırakacak, Bundan en çok kim zarar görecek” sözleriyle halka hitap etti.

 

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.