Rusya’dan Ukrayna’da Savaşan Eski Mahkumlara Af

Rusya’dan Ukrayna’da Savaşan Eski Mahkumlara Af

ABONE OL
00:01 - 26/03/2023 00:01
Rusya’dan Ukrayna’da Savaşan Eski Mahkumlara Af
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya, Wagner paralı asker şirketi bünyesinde Ukrayna’ya karşı savaşan 5 binden fazla eski mahkum af getirdi. Konuya ilişkin açıklamayı Wagner şirketi kurucusu Yevgeny Prigozhin yaptı.

Wagner isimli eski Rus askerlerden kurulu şirket, Rusya’nın Ukrayna savaşında son dönemde önemli bir rol üstlenmeye başlamıştı. Bu noktada şirket Rusya’da hapishanede kalan binlerce mahkuma Ukrayna’da tehlikeli cephelerde savaşa katılmaları karşılığında özgürlük vaadinde bulundu.

Rusya lideri Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen şirketin yöneticisi Prigozhin, Telegram kanalında yaptığı açıklamada An itibariyle Wagner’le yaptıkları sözleşmeyi tamamlayan 5 binden fazla eski mahkum affedildi” dedi.

Prigozhin, Wagner sayesinde af kazanan kişilerin topluma karıştıktan sonra yeniden suç işleme oranlarının sadece binde 31 olduğunu iddia etti.

ABD yönetimi Putin’e yakın Prigozhin’i bir Rus oligark olarak tanımlamış ve kendisinin ABD seçimlerine müdahele etme girişimlerine de karıştığı gerekçesiyle yaptırım listesine almıştı.

Wagner şirkeri yöneticisi Prigozhin kendisi de eski bir mahkum. Prigozhin’in 1990’lı yıllarda karıştığı suçlardan dolayı Rusya’da 9 yıl hapis yattığı biliniyor. Prigozhin’in hırsızlık ve benzeri suçlardan ceza aldığı belirtiliyor.

Wagner’in paralı askerlerinin bugüne dek Libya, Suriye, Orta Afrika Cumhuriyet ve Mali’de silahlı çatışmalara girdikleri biliniyor.

VOA tarafından geçilen Rusya’dan Ukrayna’da Savaşan Eski Mahkumlara Af haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’dan Ukrayna’da Savaşan Eski Mahkumlara Af haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’dan Ukrayna’da Savaşan Eski Mahkumlara Af haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.