Rusya’dan Türkiye’nin Operasyonları Değerlendirmesi

Rusya’dan Türkiye’nin Operasyonları Değerlendirmesi

ABONE OL
13:19 - 22/11/2022 13:19
Rusya’dan Türkiye’nin Operasyonları Değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’dan Türkiye’nin Irak ve Suriye’ye yönelik hava operasyonlarına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Rusya, Türkiye’nin güvenlik kaygılarını anlarken itidal çağrısında bulunduğunu dile getirdi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, konuya ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Peskov, “Türkiye’nin kendi güvenliğini tesis etmek konusundaki kaygılarını anlıyor ve saygı duyuyoruz. Türkiye’nin egemenlik haklarına inanıyoruz. Aynı zamanda tüm taraflara bölgedeki istikrara zarar verecek adımlardan kaçınma çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya, Suriye’de Türkiye’nin aksine Esat rejimine destek veriyor. ABD’den de Türkiye’nin operasyonları sonrasında açıklama geldi ve ABD yönetimi de Suriye’de ve Irak’ta gerilimin azaltılması çağrısında bulunarak, Irak’ın egemenliğini ihlal eden her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya da devam ettiğini bildirdi.

VOA tarafından geçilen Rusya’dan Türkiye’nin Operasyonları Değerlendirmesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’dan Türkiye’nin Operasyonları Değerlendirmesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’dan Türkiye’nin Operasyonları Değerlendirmesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.