Rusya’dan Tek Yönlü Dış Uçuşların Fiyatında Patlama

Rusya’dan Tek Yönlü Dış Uçuşların Fiyatında Patlama

ABONE OL
21:37 - 21/09/2022 21:37
Rusya’dan Tek Yönlü Dış Uçuşların Fiyatında Patlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın seferberlik ilanıyla birlikte 300 bin yedek askerin Ukrayna savaşını desteklemek için silah altına alınacağını kaydetti.

Öte yandan Putin’in açıklaması askerlik yaşındaki erkeklerin ülkeyi terk etmesine izin verilmeyeceği kaygılarını beraberinde getirdi. Bu durum seferberlik ilanının ardından Rusya’dan tek yönlü dış uçuşların fiyatında patlama olmasına neden oldu.

Kremlin’in internet sitesinden yapılan açıklamada seferberliğin yalnızca yedek askerleri kapsayacağı belirtilmişti. Şoygu bunun 300 bin askere denk geldiğini söyledi ve bu askerlere Ukrayna’ya gitmeden önce eğitim verileceğini, bu birliklere öğrencilerin ve askerlik hizmetini yapmakta olan kişilerin dahil olmayacağını kaydetti.

Şoygu, ”Bunlar orduda görev yapan, askeri uzmanlığı olan, savaş deneyimi olan kişiler” diye konuştu.

Şoygu, Rusya’nın 25 milyon potansiyel savaşçıya sahip olduğunu söyledi.

Kremlin’in internet sitesinde yayınlanan kararnamede de, askere çağıralacakların sadece daha önce askeri deneyimi olan yedek askerler için geçerli olacağı belirtildi.

Savunma Bakanı, halihazırda askerliğini yapmakta olan kişilerin ise bu seferberlik ilanından etkilenmeyeceklerini ve bu kişilerin Rusya Federasyonu topraklarında hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Şoygu, seferberliğin Rusya’nın Ukrayna’daki bin kilometrelik cephe hattının gerisinde tuttuğu bölgelerdeki kontrolunu sağlamlaştırmasını sağlayacağını söyledi.

Kremlin, sınırların seferberlik emri kapsamına girenlere kapanıp kapanmayacağı konusunda yorum yapmayı reddetti ve yasa belirginleşirken sabırlı olunması çağrısı yaptı.

Moskova-İstanbul uçuşları tükendi

Öte yandan Google Trends verileri Rusya’nın en popüler uçuş sitesi Aviasales’in aramalarında patlama olduğunu ortaya koydu.

Moskova’dan İstanbul’a ve Ermenistan’ın başkenti Erivan’a doğrudan uçuşlarda yer kalmadı. Her iki ülke de Ruslar’dan vize istemiyor.

Moskova’dan İstanbul’a Türk Hava Yolları aracılığıyla yapılan uçuşların tamamı da ya doluydu ya da Moskova saatiyle 14.15 itibariyle Pazar gününe kadar mevcut değildi.

Moskova’dan Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e olan uçuşlar dahil bazı duraklamalı rotalara da uçuş bulunamıyor.

Öte yandan Dubai’ye en ucuz uçak bileti 5 bin doların üstüne çıktı, bu da aylık ortalama fiyatın beş katı.

Türkiye’ye tek yön uçuşlar da bin 150 dolara (70 bin ruble) çıktı. Bir hafta önce bu uçuşların fiyatı 360 dolar (22 bin ruble) civarıydı.

Rusya Turizm Dairesi Başkanı, şimdiye kadar yurtdışı seyhatlerine herhangi bir kısıtlama getirilmediğini belirtti.

Rusya’nın önde gelen hava yolu şirketi Aeroflot da bilet satışlarına kısıtlama getirmediklerini bildirdi.

Rusya: ”5 bin 937 Rus askeri öldü”

Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, son altı ayda ilk kez Rusya’nın savaştaki ölü sayısını açıklayarak 5 bin 937 Rus askerinin savaşın başlamasından bu yana hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şoygu, Kiev’in ve batının Rusya’nın ağır kayıp verdiği açıklamalarını ise görmezden geldi ve yaralanan askerlerin yüzde 90’ının cepheye geri döndüğünü bildirdi.

Rusya son olarak Mart ayında bin 351 askerinin hayatını kaybettiğini açıklamış, o tarihin ardından savaştaki kayıplarıyla ilgili resmi açıklama yapmamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Ağustos ayında yaptığı açıklamada 70 ile 80 bin arasında Rus personelin öldüğünü ya da yaralandığını belirtmiş ve Temmuz ayında ise Rusya’nın ölü sayısının 15 bin civarında olduğu tahminini bildirmişti.

VOA tarafından geçilen Rusya’dan Tek Yönlü Dış Uçuşların Fiyatında Patlama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’dan Tek Yönlü Dış Uçuşların Fiyatında Patlama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’dan Tek Yönlü Dış Uçuşların Fiyatında Patlama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.