Rusya’dan Hipersonik Füze Denemesi

Rusya’dan Hipersonik Füze Denemesi

ABONE OL
21:30 - 19/07/2021 21:30
Rusya’dan Hipersonik Füze Denemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rus Interfaks haber ajansı, Rusya’nın hipersonik füze denemesi yaptığını duyurdu. Habere göre deneme, Barents Denizi’nde yapıldı ve füze karadaki bir hedefi vurdu.

Denemeye ilişkin açıklama yapan Rus bir yetkili, Zirkon adı verilen hipersonik füzenin hedefini 350 km mesafeden vurduğunu söyledi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, 2018 yılının Mart ayında yaptığı bir konuşmada, hipersonik füzelerin Rusya’nın yeni nesil savunma teknolojilerinin bir parçası olduğunu söylemişti. Putin bu füzelerle dünyadaki herhangi bir noktayı vurabileceğini ve ABD’nin füze savunma sistemlerinin bu füzeler karşısında etkisiz kalacağını söylemişti.

VOA tarafından geçilen Rusya’dan Hipersonik Füze Denemesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’dan Hipersonik Füze Denemesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’dan Hipersonik Füze Denemesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.