Rusya’dan aralarında Obama’nın da bulunduğu 500 ABD vatandaşına yaptırım

Rusya’dan aralarında Obama’nın da bulunduğu 500 ABD vatandaşına yaptırım

ABONE OL
17:34 - 20/05/2023 17:34
Rusya’dan aralarında Obama’nın da bulunduğu 500 ABD vatandaşına yaptırım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya, ABD’nin yaptırımlarına karşı 500 ABD vatandaşını yasaklılar listesine aldığını açıkladı. Listede yer alan isimlerden biri de eski ABD Başkanı Barack Obama.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna savaşı nedeniyle ABD’nin uyguladığı yaptırımlara karşılık verdi. Buna göre 500 ABD vatandaşı Rusya’nın yaptırım listesine alındı. Eski Başkan Obama da Rusya’nın yaptırım listesine dahil edildi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Mart ayında casusluk şüphesiyle gözaltına alınan Amerikan Wall Street Journal gazetssi muhabiri Evan Gershkovich’le konsolosluk yetkililerinin görüşme talebinin de geri çevrildiğini açıkladı.

Bunun da geçen ay Birleşmiş Milletler toplantılarına katılmak üzere New York’a giden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un beraberindeki gazetecilere ABD tarafından vize verilmemesi nedeniyle yapıldığı belirtiliyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Washington uzun zaman önce Rusya’ya karşı düşmanca hiçbir davranışın cezasız kalmayacağını öğrenmiş olmalıydı” ifadelerine yer verildi.

VOA tarafından geçilen Rusya’dan aralarında Obama’nın da bulunduğu 500 ABD vatandaşına yaptırım haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’dan aralarında Obama’nın da bulunduğu 500 ABD vatandaşına yaptırım haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’dan aralarında Obama’nın da bulunduğu 500 ABD vatandaşına yaptırım haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.