Rusya’da Tutuklu Paul Whelan Ailesiyle Temas Kurdu

Rusya’da Tutuklu Paul Whelan Ailesiyle Temas Kurdu

ABONE OL
20:58 - 02/12/2022 20:58
Rusya’da Tutuklu Paul Whelan Ailesiyle Temas Kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’da tutuklu bulunan Amerikalı eski donanma mensubu Paul Whelan bugün erken saatlerde anne ve babasıyla telefonda konuştu. Bu, Whelan’ın ailesiyle, geçen hafta Beyaz Saray’ın bir süredir devam eden sessizlikten duyduğu kaygıyı dile getirmesinin ardından ilk teması oldu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby de ABD konsolosluk personelinin Paul Whelan ile bugün konuştuğunu, Whelan’ın kendilerine iyi olduğunu söylediğini belirtti.

Kirby, Whelan’ın sağlığı konusunda mahremiyeti ihlal etmemek için ayrıntıya girmeyeceğini ekledi.

Whelan, 2018’de tutuklanmış ve 2020’de casusluktan suçlu bulunmuştu. Erkek Kardeşi David Whelan, yaptığı açıklamada Paul Whelan’ın hapishane hastanesine nakledildiğini bildirdi.

Whelan’ın kardeşi, açıklamasında, “Bu çağrı Paul’un oraya neden gittiği, neden telefonların durduğu, ABD Büyükelçiliği’nin neden nerede olduğunu araştırmak zorunda kaldığı ve Rus yetkililerin neden yanıt vermeyi reddettikleri gibi diğer konuları açıklamasa da en azından hayatta olduğunun kanıtı” diye konuştu.

Üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Whelan’ın geçen hafta Perşembe, ABD’de Şükran Günü tatili olduğu sırada hapishane hastanesine transfer edildiğini doğruladı. Yetkili Whelan’ın ABD konsolosluk yetkilileriyle görüştüğünü, daha sonra bugün ceza kampına geri döndüğünü bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Kirby, geçen hafta Çarşamba günü yaptığı açıklamada Moskova’dan Whelan’ın yeri ya da durumu konusunda bilgi alamadıkları için kaygılı olduğunu söylemişti.

VOA tarafından geçilen Rusya’da Tutuklu Paul Whelan Ailesiyle Temas Kurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’da Tutuklu Paul Whelan Ailesiyle Temas Kurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’da Tutuklu Paul Whelan Ailesiyle Temas Kurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.