Rusya’da Bir Okula Silahlı Saldırı: 15 Ölü

Rusya’da Bir Okula Silahlı Saldırı: 15 Ölü

ABONE OL
22:40 - 26/09/2022 22:40
Rusya’da Bir Okula Silahlı Saldırı: 15 Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’da Nazilerin sembolü gamalı haçlı giysili silahlı bir saldırganın bir okulda açtığı ateş sonucu, 11’i çocuk 15 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Saldırganın olayın ardından intihar ettiği belirtildi.

Rusya’da işlenen büyük suçları araştıran Soruşturma Komitesi, Moskova’nın 970 kilometre doğusunda bulunan İzhevsk’teki saldırıyı düzenleyen kişinin kimliğini, neo-Nazi bağlantıları olduğundan şüphelenilen Artem Kazanstsev olarak açıkladı. 30’lu yaşlardaki Kazanstsev’in saldırıyı düzenlediği okuldan mezun olduğu bildirildi.

Yetkililer, silahlı saldırganın kar maskesi giydiğini bildirdi. Komite, kağıtların yere saçıldığı ve masa ve sandalyelerin ters döndüğü bir derslikte saldırganın cansız bedeninin görüldüğü kısa bir video yayınladı. Saldırganın üzerinde siyah kıyafetler bulunduğu, tişörtünün üzerindeyse kırmızı renkte gamalı haç olması dikkat çekti.

Soruşturma Komitesi, öldürülen yetişkinler arasında öğretmenlerin ve okulun güvenlik görevlilerinin olduğunu kaydetti. Saldırıda yaralanan 24 kişinin 22’sinin çocuk olduğu bildirildi.

Saldırgan Artem Kazantsev’in bir psiko-nöroloji tedavi merkezine kayıtlı olduğunu bildiren Bölge Valisi Alexander Breçalov, bazı yaralıların ameliyata alındığını söyledi.

TASS haber ajansı, yetkililerin, saldırganın iki tabanca ve bol miktarda mermiyle taşıdığını söylediğini bildirdi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in saldırıda hayatını kaybedenlerin ”yasını tuttuğunu” söyledi. Peskov, saldırıyı ”neo-faşist bir örgüt ya da gruba mensup olduğu açıkça görülen bir kişinin giriştiği terör eylemi” olarak tanımladı. Kremlin Sözcüsü, Putin’in talimatı üzerine İzhevsk’e psikologlar ve takviye doktorlar gönderildiğini söyledi.

Rusya’da son yıllarda daha önce de silahlı okul saldırıları olmuştu.

2021 yılı Mayıs ayında ergenlik çağındaki silahlı bir saldırgan, Kazan kentinde yedi çocuk ve iki yetişkini vurarak öldürmüştü. 2022 yılı Nisan ayındaysa silahlı bir kişinin intihar etmeden önce Ulyanovsk bölgesinde bir okulun ana sınıfına ateş açması sonucu iki çocuk ve bir öğretmen hayatını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen Rusya’da Bir Okula Silahlı Saldırı: 15 Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’da Bir Okula Silahlı Saldırı: 15 Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’da Bir Okula Silahlı Saldırı: 15 Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.