Rusya ve Ukrayna’dan Aynı Anda Askeri Tatbikat

Rusya ve Ukrayna’dan Aynı Anda Askeri Tatbikat

ABONE OL
13:36 - 24/11/2021 13:36
Rusya ve Ukrayna’dan Aynı Anda Askeri Tatbikat
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Son günlerde aralarında gerginliğin hızla tırmandığı iki ülke, Rusya ve Ukrayna aynı anda askeri tatbikatlara başladı. Rusya, Karadeniz’de geniş kapsamlı bir tatbikat yürütürken Ukrayna da karada askeri birlikleriyle bir tatbikat yapıyor.

Her iki ülkenin de düzenlediği tatbikatlar, gerilimin üst düzeye ulaştığı ve ABD yönetiminin de Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğinden rahatsızlık duyduğu bir döneme denk geldi.

Rus Interfax Haber Ajansı, Rusya’nın Karadeniz’de düzenlediği tatbikata savaş uçakları ve gemilerin katıldığını, bu unsurların Rusya’nın Novorossiysk askeri üssündeki birliklere ait olduğunu belirtti. Söz konusu üs, Rusya’nın ilhak ettiği Ukrayna’nın Kırım bölgesinde bulunuyor. Tatbikatta Sukhoi savaş uçaklarının kullanıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Ukrayna da Belarus’un kendi sınırına göçmenleri yönlendireceğini gerekçe göstererek sınır bölgesinde kara birliklerinin katıldığı bir tatbikat gerçekleştirmeye başladı. Tatbikata Ukrayna ordusunun kara birliklerinin yanısıra hava kuvvetlerinin de destek verdiği belirtiliyor. Tatbikatta tanksavar birimleri de görev alıyor.

Ukrayna son dönemde Rusya’nın sınır bölgesine askeri yığınak yaptığını ve kendisine saldırabileceğini iddia ederken Moskova yönetimi, söz konusu iddiaya ısrarla karşı çıkıyor. ABD ve Batılı ülkeler de Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketlilikten duydukları rahatsızlığı dile getiriyor.

VOA tarafından geçilen Rusya ve Ukrayna’dan Aynı Anda Askeri Tatbikat haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya ve Ukrayna’dan Aynı Anda Askeri Tatbikat haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya ve Ukrayna’dan Aynı Anda Askeri Tatbikat haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.