Rusya Siber Saldırı Suçlamalarını Reddetti

Rusya Siber Saldırı Suçlamalarını Reddetti

ABONE OL
23:09 - 02/07/2021 23:09
Rusya Siber Saldırı Suçlamalarını Reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerikalı ve İngiliz yetkililerin, Rus istihbaratının küresel çapta nasıl bir siber saldırı kampanyası yürüttüğünü ayrıntılarıyla açıkladıkları uyarı mesajına Rusya’dan yanıt geldi.

Rusya’nın Washington’daki büyükelçiliğinden bugün yapılan açıklamada, Amerika ve İngiltere’nin iddiaları reddedildi.

Amerika ve İngiltere dün yayınladıkları ortak bir açıklamada, Rusya istihbaratının birçok hükümet dairesi, enerji firmaları ve diğer kuruluşların bulut bilişim sistemlerine “kaba kuvvet” olarak nitelendirilen bir yöntemle sızdığını ileri sürmüştü.

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) tarafından siber saldırı kampanyasıyla ilgili dün yapılan uyarı niteliğindeki açıklamada yer verilen saldırılar, daha önce 2016 ve 2020 yıllarında Amerikan başkanlık seçimlerine müdahalelerle ve yurtdışında düzenlenen başka büyük siber saldırılarla ilişkilendirilmişti.

Rusya’nın Washington Büyükelçiliği’nin bugün Facebook hesabı üzerinden paylaştığı bir mesajda, “Rusya devletine bağlı herhangi bir birimin ‘Amerika’da ve yurtdışında hükümet daireleri ve özel firmalara yönelik’ saldırı düzenlediği iddialarını kesinlikle reddediyoruz” denildi.

Büyükelçilik yetkilileri, Amerika’nın “asılsız iddialara odaklanmak yerine” siber suçlara karşı mücadelede Rusya ile işbirliği içinde olmasını umduklarını ifade etti.

VOA tarafından geçilen Rusya Siber Saldırı Suçlamalarını Reddetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya Siber Saldırı Suçlamalarını Reddetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya Siber Saldırı Suçlamalarını Reddetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.