“Rusya Kuzey Akım Soruşturmasına Davet Edilmedi”

“Rusya Kuzey Akım Soruşturmasına Davet Edilmedi”

ABONE OL
16:37 - 06/10/2022 16:37
“Rusya Kuzey Akım Soruşturmasına Davet Edilmedi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya’nın Kuzey Akım doğalgaz boru hattındaki sızıntılara ilişkin soruşturmaya katılmaya davet edilmesi gibi bir planın bulunmadığını söyledi. Peskov, bu bilginin diplomatik kanallar yoluyla Moskova’ya iletildiğini söyledi.

Avrupa, Kuzey Akım ağındaki üç boru hattında meydana gelen patlamaların nedenini soruşturuyor. İsveç ve Danimarka karasuları yakınındaki patlamalarda sabotaj şüphesi üzerinde duruluyor. Moskova, sızıntının sorumluluğunu Batı’ya yükleyerek Amerika’nın bundan çıkar elde edebileceği imasında bulundu.

Kuzey Akım hattının işletmecileri, bu hafta, münhasır ekonomik bölgelerinde meydana gelen sızıntıların olduğu bölgeyi kordon altına alan Danimarkalı ve İsveçli yetkililerin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle hattaki hasarlı bölümlerin incelemesinin yapılamadığını kaydetti.

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, “Diplomatik kanallar aracılığıyla şu anda Rus tarafının soruşturmalara dahil edilmesi planının olmadığı bilgisi bize iletildi” dedi. Kremlin Sözcüsü, Rusya’nın buna, Moskova’nın katılımı olmadan tarafsız bir soruşturma yürütülmesinin mümkün olmadığını söyleyerek yanıt verdiğini kaydetti.

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, Kuzey Akım doğalgaz sızıntılarının olduğu bölgenin “İsveç’e ait cezai soruşturma bölgesi olduğunu, Danimarka’nın da kendisine ait suç mahali soruşturmasını yürüttüğünü” söyledi.

İsveç Savunma Bakanı, “Cezai soruşturmalarımıza yabancı güçleri genellikle dahil etmiyoruz. Bu, temel yaklaşımımız, tartışmaya açık değil” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova da bugünkü açıklamasında, Moskova’nın Rus yetkililer ve Gazprom şirketini de dahil eden “kapsamlı ve açık bir soruşturmada” ısrar edeceğini söyledi.

Zaharova, “Mülk sahibini soruşturmaya almamak, bir şeylerin gizlendiği anlamına gelir” ifadesini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Rusya Kuzey Akım Soruşturmasına Davet Edilmedi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya Kuzey Akım Soruşturmasına Davet Edilmedi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya Kuzey Akım Soruşturmasına Davet Edilmedi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.