RUSYA, ATLANTİK’İN BLÖFÜNÜ GÖRDÜ

ABONE OL
13:55 - 02/02/2023 13:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Aylardır tartışılmaktaydı Ukrayna konusu. ABD ve onun Avrupalı dostları Ukrayna’da büyük bir oyunun içine girdiler. Bir ülkeyi sürekli kışkırtarak kor ateşin içine attılar.

Asıl amaç, Rusya’yı kuşatmaktı. Bunu kısmen yaptı Atlantikçiler. Bazı orta ve doğu Avrupa ülkeleri, NATO’ya üye edildi. Buralarda ABD ve NATO üsleri kuruldu. Namlular, Rusya’ya döndürüldü. Ukrayna da NATO üyeliği için sıraya girdi. Rusya yetkilileri bunun kabul edilemez olduğunu söylediler defalarca. Ne yazık ki Rusya’nın tepkileri kulak ardı edildi.

24 Şubat 2022 günü sabahı başlayan savaş, aslında Rusya ile Atlantik güçleri arasında. Ukrayna ise yalnızca Atlantikçiler için bir piyon. Kullanılır, sonrasında bir kenara bırakılır. Ne olursa Ukrayna halkına olur.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Komedyen Zelenskiy, NATO’nun Ukrayna için savaşacağını sandı. Siyasal deneyimi ve gözlemi, tarih bilinci, öngörüsü, analitik düşünce gücü, kültürel birikimi olmayan biri; koskoca ülkeyi felaketin eşiğine getirdi. Gürcistan ve Ermenistan’a bakmak bile usuna gelmedi. Buralarda batı emperyalistlerinin kumpasları karşısında Rusya’nın aldığı tavrı bile göremeyen birinden devlet başkanı olur mu?

Zelenskiy için “komedyen” diyorlar. Komedyenler zeki, bilgili, gözlemci kişilerdir. Zelenskiy’de böyle bir özellik yok! Ancak kendisi söz ve tavırlarıyla gülünç duruma düştü. Yalnızca kendisi mi? Ülkesi de…

Küreselleşmenin başlamasıyla Atlantikçiler, medya aracılığıyla kendi sanatçılarını üretti. Bu kişilere “sanatçı” demek, sanata hakaret olur. Akmaz, kokmaz tavşan b.ku gibi kişiler, topluma sanatçı diye sunuldu. Birikimsiz, bilgisiz, yaşadığı toplumun gerçeklerini bilmeyen, olaylar arasındaki ilişkileri kavramayan bir kısım kişiler ekranlarda boy gösterdi. Gülünç olmayı, komedyenlik olarak yutturan kimileri, toplumun sanat zevkini öldürdüler. Bunlardan biri de Zelenskiy.

Siyasal gerilimin başladığı ilk günlerden beri başta ABD olmak üzere NATO ülkeleri Rusya’ya karşı savaşmayacaklarını açıkça ya da üstü kapalı olarak söylediler. Tabi anlayana… Sürekli olarak Rusya, Ukrayna’ya saldırırsa ekonomik yaptırım önlemleri alacaklarını söylediler. Ayrıca daha önce gelişen olaylara baktığımızda NATO’nun da ABD’nin savaşacak gücünün olmadığını görürüz. Irak’ta tutunamayan ABD… Suriye’de yenilen ABD… Libya’da tüm planları altüst olan ABD ve NATO… Doğru dürüst bir başkanlık seçimi yapamayan ABD…

Her şeyden önce kendi parlamentosunu koruyamayan ABD, Ukrayna’yı mı koruyacak? Bir ülke kendi gücüyle korunur. Başkalarına güvenerek kendini koruyamazsın. Atalarımız: “El atına binen, tez iner.” sözünü boşuna söylemedi. Tarih, el atına binip sonrasında hüsrana uğrayanlarla dolu. Yeter ki bakmasını bil tarihe.

Volodomir Zelenskiy, Rusya’nın askersel harekâtı başlamadan fark etti aslında NATO’nun yardım etmeyeceğini. Ancak yine de yolundan dönmedi, onların böyle kolay adam satacağını olası görmedi. Şimdi çaresizlik içinde sızlanıp sitem ediyor, NATO bizi yalnız bıraktı, diye. Ne sandın sen? Batı emperyalistleri petrol için savaşır, pardon savaştırır. Senin neyin var? O batı dediğin emperyalist ülkelerin tarihlerinin sayfaları ateşe sürüp mahvettikleri uluslarla doludur. Ukrayna da bir sayfalık yer kaplar onların tarihinde.

Emperyalizmin yenidünya düzeni çapsız liderler üretti. Çünkü bilinçsiz, birikimsiz devlet yöneticilerini kolayca piyon olarak kullanılıyorlar.

Ey Zelenskiy, karşında siyasetin her süzgecinden süzülüp gelmiş, her zorluğunu kendi gücüyle aşmış Putin var. Satranç oynar gibi siyaset yapmakta. Önceden neredeyse her hamleyi düşünmekte. Putin’in amacı, Ukrayna’yı Atlantik’ten uzaklaştırmak. Yol yakınken dön! Halkını kırdırma! Ülkeni harap ettirme!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.