Rusya, ABD’yi Küba ve Venezuela’ya asker yerleştirmek ile tehdit etti

Rusya, ABD’yi Küba ve Venezuela’ya asker yerleştirmek ile tehdit etti

ABONE OL
15:31 - 14/01/2022 15:31
Rusya, ABD’yi Küba ve Venezuela’ya asker yerleştirmek ile tehdit etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya ciddi bir krize doğru yelken açtı.

Şimdi de Rus hükümeti, ülke için bağlayıcı güvenlik garantileri konusundaki görüşmelerin başarısız olması durumunda ordusunu Küba ve Venezüella’ya yerleştirme olasılığını düşünüyor. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, yaptığı açıklamada, ABD ile gerilimin artması durumunda Rusya’nın Küba ve Venezuela’daki askeri harekâtının göz ardı edilemeyeceği konusunda uyardı.

Cenevre’deki müzakereler ve Çarşamba günkü Viyana’daki NATO-Rusya toplantısı, Moskova’nın güvenlik talepleri ile Ukrayna yakınlarındaki Rus birliklerinin akınları arasındaki farkı kapatmayı başaramadı. Bu koşullar altında, Rusya şimdi Nicolás Maduro ve Miguel Díaz-Canel diktatörlükleriyle olan tüm bağlarını güçlendirerek, kullanacak . istismar etmeye çalışacak.

Geçen yıl Haziran ayında Rusya, Latin Amerikalı müttefiklerine, özellikle Küba, Venezuela ve Nikaragua’ya “dış tehditler” olarak nitelendirdiği güçlere karşı desteğini yinelemişti .

Geçen yıl rejim karşıtı gösterilerin ardından her yıl turist sayısını artıran Küba’da zor bir dönem başladı. Küba güçlü bir müttefik arayışı içersinde Rusya ilke ilişkilerine sımsıkı satılacaktır. Rusya ve Venezuela arasındaki ilişkilere gelince, Moskova, Nicolas Maduro ile askeri işbirliğini artırma sözü verdi. Chavez rejiminin kilit müttefiklerinden biri olan Moskova’nın sözü, geçen yıl Rusya’nın başkentinde Dışişleri Bakanları Sergei Lavrov ve Jorge Arreaza’nın bir toplantısında yapıldı.

ABD, Kolombiya ve Brezilya bir süredir Venezuela’daki Rus varlığını izliyor. Ağustos 2020’de, etki alanı Karayip ülkesini içeren Silahlı Kuvvetler Güney Komutanlığı komutanı Amiral Craig Faller, “Rus etkisi, Nicolás Maduro’yu iktidarda tutan ana güçtür” dedi. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.