“Rusya ABD ile Nükleer Müzakereleri Erteledi”

“Rusya ABD ile Nükleer Müzakereleri Erteledi”

ABONE OL
22:06 - 28/11/2022 22:06
“Rusya ABD ile Nükleer Müzakereleri Erteledi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın ABD ile bu hafta Kahire’de yapılması planlanan nükleer müzakereleri ertelediğini açıkladı. İki taraf da ertelemenin nedenini belirtmedi.

Her iki ülkeden yetkililerin Mısır’ın başkenti Kahire’de 29 Kasım ile 6 Aralık tarihleri arasında görüşmeleri ve Yeni START Anlaşması (Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması) kapsamında 2020 yılının Mart ayından itibaren COVID-19 pandemisi nedeniyle durdurulan denetimleri yeniden başlatmayı görüşmeleri bekleniyordu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Rusya tarafının ABD’yi Rusya’nın toplantıyı tek taraflı ertelediği ve yeni tarih önerisinde bulunacağı konusunda bilgilendirdiği belirtildi.

Sözcü daha fazla bilgi veremeyeceklerini ancak denetimlerin yeniden başlatılması anlaşmanın bir istikrar aracı olarak sürdürülmesi için bir öncelik olduğundan, Washington’un mümkün olan en erken tarihte görüşmeyi yeniden planlamaya hazır olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da görüşmelerin ertelendiğini doğruladı.

2011’de yürürlüğe giren Yeni START Anlaşması, ABD ve Rusya’nın konuşlandırabileceği nükleer savaş başlıklarının ve bunları taşıyan kara ve denizaltı füzelerinin sayısını kısıtlıyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, görüşmelerin bir dönüm noktası olacağına dair beklenti olmaması gerektiği mesajını vermişti. Ancak ilişkiler Soğuk Savaş düzeyinde azalmış olsa da, görüşmelerin her iki tarafın da diyaloğu sürdürmeyi istediğine işaret ettiği görüşü hakimdi.

VOA tarafından geçilen “Rusya ABD ile Nükleer Müzakereleri Erteledi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya ABD ile Nükleer Müzakereleri Erteledi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya ABD ile Nükleer Müzakereleri Erteledi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.