Ruslar Biontech aşısını Rusya’ya getirmek istiyor

Ruslar Biontech aşısını Rusya’ya getirmek istiyor

ABONE OL
12:46 - 04/01/2021 12:46
Ruslar Biontech aşısını Rusya’ya getirmek istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hadassah Klinik’in Başkanı Evgeny Tugolukov, Forbes Rusya’ya yaptığı açıklamada, Moskova’daki bir tıp kliniğinin, Batı tarafından geliştirilen iki önde gelen koronavirüs aşısını Rusya’ya getiren ilk adres olmayı planladığını söyledi.

Tugolukov, Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarını mümkün olan en kısa sürede Rusya’ya getirmek için çalıştıklarını bildirdi.

Özel bir yasal sistem içerisinde faaliyet gösteren Hadassah Kliniği, Rus tıbbi sicil kaydıyla ilgili bazı yasal bürokrasi mevzuatından bağımsız olarak çalışabiliyor. Örneğin, bu ağdaki klinikler, Rusya’da kayıtlı olmayan ancak OECD ülkelerinde kayıtlı olan ilaçları kullanabiliyorlar. Bu özel durum sayesinde Hadassah Kliniği, ülke çapında resmi tescil beklemeden Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarını kullanmaya başlayabilecek.

Tugolukov, küresel talep mevcut arzın çok üzerinde seyrettiği için kliniğin yabancı aşıları tam olarak ne zaman Rusya’ya getirebileceğinin halen belirsiz olduğunu söyledi.

Şimdi öncelikle Rus Sağlık Bakanlığı’nın Rusya topraklarında aşıların araştırılması için izin vermesi ve Hadassah Kliniği’nin denemelere katılımını onaylaması gerekiyor: Tugolukov, her şey planlandığı gibi giderse, bu prosedürlerin Şubat 2021’in sonlarına doğru tanamlanacağını söyledi.

Rusların yerli aşığa güveni düşük.

Rusya’da geliştirilen Sputnik V aşı ile ülkede toplu aşılama kampanyası başlamış olmasına rağmen ; aşının geliştiricisi, devlet tarafından işletilen Gamaleya Enstitüsü, aşının yüzde 92 etkili olduğunu söylesede, yapılan son anketler, halkın yerli aşıya olan güveninin düşük kaldığını gösteriyor.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Yerli aşıya güven az: Ruslar Biontech aşısını Rusya’ya getirmek istiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yerli aşıya güven az: Ruslar Biontech aşısını Rusya’ya getirmek istiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yerli aşıya güven az: Ruslar Biontech aşısını Rusya’ya getirmek istiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.