Rus Yetkili Tutuklu Takası Görüşmesini Yalanladı

Rus Yetkili Tutuklu Takası Görüşmesini Yalanladı

ABONE OL
12:05 - 18/01/2023 12:05
Rus Yetkili Tutuklu Takası Görüşmesini Yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatyana Moskalkova, geçen hafta Türkiye’de biraraya geldiği Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Komiseri Dmitro Lubinets ile olası bir tutuklu takası hakkında konuşmadığını söyledi.

Moskalkova Telegram mesajlaşma uygulaması üzerinden yaptığı açıklamada, “Ukrayna Ombudsmanı Dmitro Lubinets ile Ankara’da yaptığım görüşmelerde hiçbir zaman takas konusu gündeme gelmedi ve ben bu konuların Rusya Savunma Bakanlığı’nın yetkisi dahilinde olduğunu her zaman vurguladım” dedi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in 2016’da insan haklarını korumakla görevlendirdiği isim olan Moskalkova, “Dahası, böylesine eşit olmayan bir takasın adil olarak değerlendirilemeyeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Rus İnsan Hakları Komiseri Tatyana Moskalkova ve Ukraynalı meslektaşı Dmitro Lubinets geçen hafta uluslararası ombudsmanlar toplantısı kapsamında Ankara’da buluşmuştu.

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Rusya ve Ukrayna’nın yaklaşık bin kişiyi kapsayan geniş kapsamlı bir tutuklu takası üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

Türkiye Ombudsmanı Malkoç Pazartesi günü Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Rusya’ya 800 kişilik bir liste ilettiğini, Rus ombudsmanın da takas edilecek 200 kişilik bir liste verdiğini söylemişti.

Malkoç iki ülke ombudsmanlarının listeleri kendisinin de katıldığı bir toplantıda birbirlerine ilettiklerini belirtmiş; ayrıca İstanbul’un bu tip tutuklu takasları için insani koridor sağlamasına hazır olduklarını kaydetmişti.

Rusya ve Ukrayna, Rusya’nın geçen yıl 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından yüzlerce tutukluyu kapsayan birçok tutuklu takası gerçekleştirdi. Bunların sonuncusu 8 Ocak’ta yapıldı.

VOA tarafından geçilen Rus Yetkili Tutuklu Takası Görüşmesini Yalanladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rus Yetkili Tutuklu Takası Görüşmesini Yalanladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rus Yetkili Tutuklu Takası Görüşmesini Yalanladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.