“Ruhr Havzası’nın Okuma Şampiyonları “

“Ruhr Havzası’nın Okuma Şampiyonları “

ABONE OL
00:39 - 19/05/2022 00:39
“Ruhr Havzası’nın Okuma Şampiyonları “
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ruhr Veliler Birliği ve KRV Türk Öğretmenler Derneği ortaklaşa düzenledikleri 3. ve 4. sınıflar arası “İki Dilli Okuma Yarışmasına” 10 değişik şehirden, 25 İlkokuldan toplam 35 öğrenci katıldılar.

T.C. Essen Başkonsolosumuzdan Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Mehmet Fikret Arargüç, çokdillilik konusunda örnek çalışmalar yapan Essen’deki Maria Kunigunda ilkokul müdürü Udo Moter günün anlamını içeren konuşmalar yaptılar. Öğretmen Kamuran Turan 3. sınıfları öğretmen Ahmet Değirmenci de 4. sınıfların yarışmasının sunumunu yaptılar. Yarışma iki aşamalı olup ilk aşamasında okul birincileri seçildikten sonra yirmi 3. sınıf ve onbeş 4. sınıf öğrencileri finallere katılma hakkı kazandılar. Finaller ise ailelerin de eşliğinde tam 4 saatlik bir maratonla Zoom ortamında yapıldı ve eşzamanlı canlı olarak derneğin Facebook sayfasında yayınlandı.  Öğrenciler ilk önce Türkçe, daha sonra da Almanca metinleri okuyarak becerilerini öğretmenler ve velilerden oluşan toplam 8 jüri üyeleri (Dr. Ali Sak, Dr. Aysun Aydemir, Hicran Demirci, Aysel Yalçın, Celalettin Ağırbaş, Mehmet Kapyapar, Atilla Yüncüoğlu ve Nazlı Özdemir)  önünde  sergilediler. Yarışma esnasında finallere katılan tüm öğrencilerin Türkçe öğretmenleri de öğrencilerini yalnız bırakmadılar.

Dereceye giren öğrenciler 30.4.2021’de, yine Zoom ortamında kutlanan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” esnasında açıklandı. Kutlamaya Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas KUFEN ve Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Sezai Tolga ŞİMŞİR  de katılarak günün anlam ve önemi konusunda çocuklara ve ailelerine seslendiler. 23 Nisan Bayramı etkinliğinin sunumunu Dilek SAK ve Kamuran TURAN birlikte yapmışlardır.

Essen Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından açıklanan üçüncü sınıf öğrencileri:

Essen’den Stefan Asenov (4.)

Gelsenkirchen’den Betül Mazi (3.)

Oberhausen’den Mira Karaman (2.)

Essen’den Ela Tuana Gören (1.).

Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu tarafından açıklanan üçüncü sınıf öğrencileri:

Dördüncü sınıflardan ise Essen’den Tuana Birinci (4.)

Duisburg’dan Ecrin Nira Bas (3.)

Oberhausen’den Zeynep Adıyaman (2.)

Recklınghausen’den Deyyan Diren (1.)

Okuma yarışması hakkında bilgi veren dernek Başkanı Dr. Ali Sak şu bilgilere yer vermiştir: “Ruhr Veliler Birliği olarak 2009 yılından bu yana Essen ve çevresinde görev yapan değerli Türkçe Anadili Öğretmenlerimiz ve Öğretmen Derneklerimizle birlikte 3. ve 4. sınıfları kapsayan “Okuma Yarışma Etkinliğini” kesintisiz bu güne kadar sürdürmekteyiz. Bu bağlamda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve bize katkı sunan kurum ve kuruluşlara tekrar teşekkürü borç biliyoruz.”

Dr. Ali Sak okuma maratonun amaç ve hedefleri konusunda şöyle devam etti:

“Bilindiği gibi insan ne kadar çok okursa kelime hazinesi de o kadar çok gelişir. Bu durumda düşünme ufku da gelişir ve zeka seviyesi de artar. Nitekim okumak sadece Türkçe için önemli değil, aynı şekilde diğer dersler için de önemlidir. Zeka gelişimi de aynen kas gelişimine benzer, kullandığınız ölçüde gelişir ve kullanılmaz ise zayıflar. Çok kitap okumak, çok kelime bilmektir ve çok kelime bilmek de zeka seviyesini daha çok  artırır. Bu tür yarışmaların hedefi de çocukları ve özellikle de velileri okumaya alıştırmak, okuma kültürünü kazandırmak. Bizim gayemiz okuma alanında ailelerin çocuklarıyla birlikte okuma alışkınlığı edinerek deneyim kazanmalarıdır. Katılan tüm çocuklarımıza hayatları boyunca başarılar diliyoruz. Ruhr Veliler Birliği ve KRV Türk Öğretmenler derneğinin ortak etkinliklerinin devamını diliyoruz. Okuma yarışmamıza kitap bağışında bulunan İstikbal NRW‘ye ve Önel Yayınevine teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.