*** ”Ruhr Havzası Vatandaşı” unvanını aldılar

*** ”Ruhr Havzası Vatandaşı” unvanını aldılar

ABONE OL
19:41 - 05/05/2009 19:41
*** ”Ruhr Havzası Vatandaşı” unvanını aldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Ruhr Havzası Vatandaşı” unvanını aldılar

Almanya’nın Essen kentinde 28 yıldan bu yana faaliyet gösteren ”Pro Ruhrgebiet” adlı dernek, uyuma sağladığı katkılarından dolayı Murat Vural ve Gülseren Çelebi adlı Türkleri ”Ruhr Havzası Vatandaşı” unvanıyla ödüllendirdi

Essen kentindeki opera binasında düzenlenen ödül töreninde Kültürler Arası Eğitim ve Teşvik Derneği’nden Murat Vural ile Bochum kentinde bulunan MONA adlı Göçmen Ailelere Yardım Merkezi’nin yöneticisi Gülseren Çelebi, bu yıl ”Ruhr Havzası Vatandaşı” unvanını aldılar.

”Pro Ruhrgebiet” jürisinin başkanı Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Aile, Gençlik ve Uyum Bakanı Armin Laschet, burada yaptığı konuşmada, ”Gerçek şu ki, entegrasyon süreci için yeni fikirlere ihtiyaç vardır. Ruhr Havzası’nda yaşayan göçmenler, kendi aralarında sorunlarını çözmek için büyük özveriyle yeni fikirler üreterek fahri vatandaş olduklarını göstermektedirler. Bunlar ülkemizdeki birlikteliği bir anlamda güçlendiren özelliklerdir. Zor dönemlerde yapılan bu gibi angajmanlara ihtiyaç vardır” diye konuştu.

Kültürler Arası Eğitim ve Teşvik Derneği’ni 2004 yılında kurarak gençlere ödevleri, dil kursu ve boş zamanları için çeşitli etkinliklerde yardımcı olan bir projeyi geliştirerek başarılı olan Vural’ın yönettiği derneğe, Oberhausen Centro alışveriş ve eğlence merkezi yönetimi tarafından da 5000 avro değerinde teşvik ödülü verildi.

Ruhr Havzası’ndaki 5 ayrı kentte 300 öğrenciye derslerinde yardımcı olduklarını belirten Vural, 2014 yılında bu sayıyı 8 bin öğrenciye çıkartmak istediklerini ifade etti.

Vural, törendeki konuşmasında, gönüllü çalışan kişiler sayesinde hizmet ağının günden güne geliştiğini kaydetti.

Çelebi ise, 20 yıldır sosyal pedagog olarak çalıştığını belirterek, ”Türk kökenli kızlarımıza ve kadınlarımıza örnek olabildiysem, ne mutlu bana. Bu da başkaları tarafından görülüyorsa gurur verici. Alman kurumlarındaki yetkililerin göçmen insanların hangi alanda olursa olsun, yapmış oldukları çalışmaları eşdeğerde görebilmeleri önemlidir” dedi.


(A.A) Cevdet ALBAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.